Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:1-2 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:1-2)

– írta Rob Barkman. 

(Reblogged and translated with permission from this link: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/09/sihs-think-on-these-things-heb-111-2/)

 

Zsid. 11:1-2  A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.  (2)  Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.

A Zsidókhoz írt levél 11-es fejezetét általában csak úgy hívják, hogy „a Biblia hit-fejezete”. Ebben a részben az Úr nagyon sok ószövetségi bibliai személy példáját tárja elénk, akik hitet gyakoroltak a mindennapos, Istennel való járásukban. A hitükön keresztül képesek voltak arra, hogy hatalmas dolgokat tegyenek meg Istenért.

Hiszem, hogy amint ezt a fejezetet tanulmányozzuk, nagyon sok olyan hit-példát fogunk találni, amelyek segítenek majd abban, hogy mi is nagy dolgokat tegyünk meg az Úrért.

A tanulmányunkat azzal kezdeném, hogy a Zsid. 11-es fejezete először is segít abban, hogy megértsük a „hit” szó jelentését, azáltal, hogy azt meghatározza nekünk. Azt olvassuk, hogy a hit nem más, mint a reménylett dolgoknak valósága”.

A “valóság” (“lényeg/szubsztancia”) a következő fogalmat jelenti: “magabiztosság vagy teljes meggyőződés”.  S az a dolog, amely  a számunkra bizonyosságot ad az Istentől nekünk adott jövőbeni  áldásokkal kapcsolatban nem más, mint az, amit Krisztus tett értünk a múltban.  (Ez az alapelv a Róm. 8:32-ben található.)

Ugyanezt a fogalmat fejezi ki, de másképpen, a következő megfogalmazás, hogy… a nem látott dolgokról való meggyőződés (bizonyíték)”.

Az a szó, hogy „bizonyíték”, magában hordozza azt a fogalmat, hogy „bizonyíték, amely bizonyosságot eredményez”. Ismételten azt mondja tehát itt az Írás, hogy az Ő munkájában való hitünk alapján egy olyan bizonyítékot kapunk, amely biztosít minket Isten azon ígéreteiről, amelyeket a jövőben kapunk majd meg.

E miatt az életüket megváltoztató hitük miatt nyerték el az ószövetségi szentek (azaz a ‘régebbiek’) az életükkel Isten tetszését.

Mi pedig most, a jelenben, az elménket arra a hatalmas áldozatra irányítsuk, amelyet Ő hozott értünk. S ahogy így teszünk, helyet tud kapni és virágozni tud az életünkben a reménység a jövőnket illetően, tudva azt, hogy Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?” (Róm. 8:32)

Az Úr áldjon meg mindannyiunkat, egyes egyenként, ahogy ” gondolkozunk ezeken a dolgokon”!

 

Részlet Rob Barkman: Settled in Heaven (SIH) című blogjának az igetanulmányozó sorozatából. Forrás/Source: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/09/sihs-think-on-these-things-heb-111-2/ Ford.: wordwatcherdawn

Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:1-2 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:1-2)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Hajnalka,
    Thank you again for the wonderful work you are doing for the Hungarian people. And thank you for allowing my postings to be a part of your wonderful ministry. It is a wonderful blessing the Lord has seen fit to grant me. Keep up the wonderful work for HIm. Thank you for using the talents He has givne to you for His glory. Eternal rewards await you for all you are doing for HIm!

    1. Thank you so much for your kindness and encouragement. I am so thankful for your help in giving me permission to translate your inspired teachings of God’s Word. I pray that everything I post would be a blessing to the people here and would bring glory to God. Thank you so much once more. God bless you.

Comments/Hozzászólások