Ez a mi bizonyságunk! (Our testimony by C.H. Spurgeon)

saar-river

“És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét.” (1Ján. 4:16)

Minden keresztény kell, hogy bizonyságtevő legyen. Hiszen minden, amit Isten teremtett, Őróla beszél. Egyes dolgok az Ő nagy erejéről, míg mások az Ő hatalmáról szólnak. A hullámzó tenger és a ragyogó ég mind-mind az Ő erejét és fenségét dicsérik. Vannak olyan dolgok, melyek az Ő bölcsességét, míg más dolgok az Ő jóságát hirdetik. Ám Isten szentjeinek különleges bizonysága van: a szívükkel és ajkukkal kell, hogy bizonyságot tegyenek az Úrról. Az összes többi teremtmény nem szavakkal beszél. Lehet, hogy ragyogásuk közben énekelnek, de hangjuk nem hallható. A hívő osztályrésze az, hogy a hatalmas, örökkévaló kórusban felemelje hangját – a szívével együtt –, és mint egy intelligens, élő, szerető és ismeretekkel rendelkező bizonyságtevő, tanúbizonyságot tegyen Istenről. 

Na már most, úgy gondolom, hogy szólhatok, sőt, szólok is az itt, ma reggel összegyűlt “izraeliták” ezreinek nevében  arról, hogy a bizonyságunk, amelyet elmondhatunk világnak és a szegény, elcsüggedő bűnösöknek, hogy hitre jussanak, nem más, mint ez: “és mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét”! Ez tehát a mi bizonyságunk, és el is akarjuk mondani mindenkinek, minden helyen és mindaddig, amíg csak élünk – és reméljük, hogy halálunkkor is képesek leszünk még az utolsó, erőlködő leheletünkkel is ezt mondani. Igen, amikor a földi életünk befejeződik, és elkezdődik az örökkévalóság, mi akkor is ezt hirdetjük majd: “Mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét!”

ENGLISH:

“And we have known and believed the love that God has for us.” (1John 4:16)

Every Christian is to be a testifier. Everything that God has made speaks of him. One speaks of his power, another of his majesty. The rolling sea, and the bespangled sky, both tell of his power and of his strength. Others tell of his wisdom; some of his goodness. But the saint has a peculiar testimony. He is to be a witness with heart and lips. All the other creatures speak not with words. They may sing as they shine, but they cannot sing vocally. It is the believer’s part in the great eternal chorus to lift up voice and heart at once, and as an intelligent, living, loving, learning witness, to testify to God.

Now I think I can say, or rather, I will speak for the thousands of Israel gathered here this morning, — we can say our testimony to a believing world, and to poor despairing sinners, is just this, — “we know and have believed the love that God hath towards us.” This is our testimony, and we desire to tell it everywhere as long as we live; and, dying, we hope we shall be enabled to repeat it with our last laboring breath. We will say, when life is finished, and eternity begins, “We have known and have believed the love that God hath towards us.”

From a sermon entitled “A Psalm of Remembrance,” delivered May 22, 1859.

Kapcsolódó írás/Related article: 

https://igerenezek.wordpress.com/2012/06/12/mert-o-elobb-szeretett-minket-because-he-first-loved-us-by-c-h-spurgeon/

Forrás/Source: http://www.spurgeon.org/sermons/0253.htm and http://www.thedailyspurgeon.com/2007/12/our-testimony.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Ez a mi bizonyságunk! (Our testimony by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 7 hozzászólás

    1. Thank you, PTL. I really appreciate your taking the time to have a look at my blog – and even commenting. 🙂
      BTW, I really enjoyed your blog, your deep and thought-provoking posts. Keep up the good job 🙂
      Thank you once more and God bless you.

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s