Egy-két szó rólam

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a blogomon, azaz a kis internetes naplóm oldalain – „wordwatcherdawn” (Hajnalka) vagyok, Észak-Magyarország egyik kis, szmog-járta zegzugából. Angol szakos tanár és fordító vagyok, emellett egyfajta „laikus teológus” – ha egyáltalán létezik ilyen kifejezés. Hívő keresztényként élem az életemet, már lassan több mint húsz éve, azóta, hogy Isten az Ő nagy kegyelméből megtalált engem. Minden, ami vagyok, s amim van, Jézusnak köszönhetem. Ő nagyon profi a félrecsúszott életek helyrerakásában…

A blog fókuszában az Ige, a hit, a szentség és az ébredés áll – ezekre irányulnak azok az írások, amelyeket összegyűjtöttem. Olyan cikkeket, magyarra fordított keresztény írásokat szeretnék itt elérhetővé tenni, amelyek érdekesek, elgondolkodtatóak, építőek és aktuálisak. S hogy miért ezekre összpontosítok? Azért, mert hitem szerint csak így élhetünk minőségi keresztény életet: hűséges hittel, szentségre való törekvéssel, ébredésre váró szívvel – és szeretve Isten Beszédét.

…Nem tudom, kedves Olvasó, te hogy vagy vele, de én nagyon szeretem a Szentírást – sok mindent olvastam, de ehhez a könyvhöz nincs hasonló! Jól emlékszem az első találkozásomra az Igével: gyermekként egy kis verset olvastam egy templom falitábláján, és… megérintett az örökkévalóság. Abból, amit olvastam, csodálatos mennyei derű, isteni szépség, és végtelenség áradt. Azt gondoltam magamban: „Milyen szép vers!” – Igen, vers volt valóban: az Ézsaiás 40:6-8. Így hangzott:

Szózat szól: Kiálts! és monda: Mit kiáltsak? 

Minden test fű, és minden szépsége, mint a mező virága!

Megszáradt a fű, elhullt a virág,

ha az Úrnak szele fuvallt reá; bizony fű a nép.

Megszáradt a fű, elhullt a virág;

de Istenünk beszéde mindörökre megmarad!

…Ez az ige ott és akkor azonnal belevésődött a szívembe. S később, amikor kezembe került a Biblia, és kiderült, hogy ez a „kis vers” onnan van, megértettem: Isten szólt hozzám. S egy nagy szeretet költözött a szívembe Isten Igéje iránt. Azóta sem bírok betelni vele… Isten Igéjének ebből a szeretetéből is szeretnék átadni neked egy kicsit ezen a blogon. Hidd el: az életed változhat meg tőle! Az enyém megváltozott. Jézus, az élő Ige megváltoztatta.

Szeretettel,

wordwatcherdawn

Reklámok

Egy-két szó rólam” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kovács Kálmán

  Kedves Hajnalka !

  Elolvastam a bizonyságtételed. Örvendek neki. Hálás vagyok Istennek, hogy elvezérelt a te bloggodhoz. Idézeteket kerestem Dr.Martyn Lloyd Jonestól akinek az írásait nagyon szeretem és úgy kerültem ide. Nagyon örvendek az írásoknak amiket itt találtam, hiszen szintén a kedvenceim közé tartoznak J.C.Ryle, C.H.Spurgeon és azon puritánok akiktől fordítottál. Áldott legyen Isten, hogy téged is felhasznál az Ő országa terjesztésében és hogy a tőle kapott tehetségeiddel és képességeiddel Őt és az egyházát szolgálod. Kívánok neked további áldott szolgálatot.

  Kálmán

  1. Kedves Kálmán!

   Nagyon köszönöm a hozzászólásodat és a kedves biztatásodat. Nagyon hálás vagyok minden visszajelzésért, és azért, ha a hívő testvéreim épülni, bátorodni, vigasztalódni tudnak ezeken a rövid kis írásokon, fordításokon keresztül. Ezek az anyagok nekem is sokat jelentenek, rengeteget épültem – és épülök belőlük. Sajnos magyar nyelven ezek nagy része még nem elérhető. Az, amit próbálok tenni, csak egy kis csepp a tengerben, de bízom benne, hogy Isten ad időt, erőt és kegyelmet, hogy tudjak még sokat fordítani ezekből a gyöngyszemekből – és hátha másokat is bátoríthatok arra, hogy foglalkozzanak ezekkel az írásokkal, esetleg még fordítsák is ezeket… 🙂
   Most egyelőre még csak rövidebb anyagokra van időm, de a közeljövőben, Isten segítségével, hosszabb írásokat is szeretnék majd lefordítani és elérhetővé tenni, Isten dicsőségére.

   Köszönöm még egyszer a visszajelzésedet,
   Isten áldjon meg,

   Hajnalka (“wordwatcherdawn”)

 2. Takácsné Nemesi Julianna

  Kedves Hajnalka! Jó látni, olvasni fordításaid – egy testvértől, Jézus Urunk egyházából – aki a Tőle kapott talentummal munkálkodik az Ő dicsőségére. Légy tudatában áldottságodnak naponta. Én is Övé vagyok, Isten kegyelméből! dicsőség és hála Néki : Julianna,

  1. Kedves Julianna! Köszönöm a kedves visszajelzésedet, a bátorításodat. Igen, hála és dicsőség Istennek mindenért! Adja Isten, hogy Őt tudjam szolgálni és dicsőíteni ily módon a továbbiakban is. Nincs semmim, amit ne Tőle kaptam volna, amit ne Ő adott volna nekem – ahogyan ez mindannyiunkra igaz 🙂
   Örülök, hogy téged is megtalált az Úr az Ő kegyelmével, szeretetével! Isten áldjon meg, szeretettel: a fordító.

 3. En mar nem udom hogyan akadtam a blogodra, de mondhtom nagy oromot okoz, olvasasa.
  le istoltottem amit lehetett. Es buzgon olvasom is. Olyan mint a desszert nekem ( az sem erdekel ha meghizom tole) .Koszonom sister in faith.

  1. Nagyon köszönöm a visszajelzést, hála Istennek mindenért! Örülök, hogyha épülésedre tudnak lenni ezek az anyagok – bátran gyere sokszor vissza, és “eszegess”! 🙂 Isten áldjon meg, szeretettel: a fordító.

  1. Kedves Erzsébet,
   nagyon köszönöm a visszajelzésedet és a bátorításodat! Hála és dicsőség Istennek mindenért! Igen, szeretném még folytatni ezt a munkát, ahogyan az Úr erőt és kegyelmet ad nekem erre. Én magam is sokat épülök ezekből az idézetekből, anyagokból. Nagyon örülök, ha ezek a te örömödre is vannak! 🙂 Isten áldjon meg!
   Szeretettel Krisztusban: Hajnalka 🙂

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s