Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:8-10 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:8-10)

– írta Rob Barkman. 

(Reblogged and translated with permission from this link: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/17/sihs-think-on-these-things-heb-118-10/)

Zsid. 11:8-10 Hit által engedelmeskedett Ábrahám, mikor elhívatott, hogy menjen ki arra a helyre, amelyet örökölendő vala, és kiméne, nem tudván, hová megy. Hit által lakott az ígéret földén, mint idegenben, sátorokban lakván Izsákkal és Jákóbbal, ugyanazon ígéretnek örökös társaival. Mert várja vala az alapokkal bíró várost, melynek építője és alkotója az Isten.

Ábrahám élet-eseményeinek leírása az 1Móz. 11:27 – 25:8-ban található. Isten elhívta Ábrahámot, azt mondva neki, hogy hagyja ott a hazáját, és ebből következő áldások leírását az 1Móz. 12:1-5-ben találjuk:

“És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked.” (1Móz. 12:1)

 Azzal, hogy Ábrahám bízott az Úrban, és követte az elhívását, igen nagy személyes áldozatot hozott. Ezzel a döntésével ugyanis maga mögött hagyta az otthonát, a tágabb családját és a barátait, sőt, még a saját családjának a biztonságát és kényelmét is. Ábrahám az áldozatvállalása eredményeként egy csodálatos örökség várományosa lett: (1Móz. 12:2-3)

  1. És nagy nemzetté teszlek,
  2. és megáldalak téged,
  3. és felmagasztalom a te nevedet,
  4. és áldás leszel.
  5. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt,
  6. és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

Jóllehet ez egy csodálatos áldása volt Istennek, mégsem ez az ideig-óráig tartó, múlandó örökség volt az, amely Ábrahám hitlépéseit motiválta. Mint ahogy azt a bibliai szöveg is mutatja nekünk, Ábrahámot az őreá váró örökkévaló áldások motiválták. A földi Kánaán ugyanis össze sem hasonlítható az Új Jeruzsálemmel, a Mennyel – Ábrahám örökkévaló örökségével…

“Mert várja vala az alapokkal bíró várost, melynek építője és alkotója az Isten.”  (Zsid.11:10, illetve lásd még: Zsid.  11:13-16).

Netán arra indítja az Úr a szívünket, hogy egy múlandó, ideig-óráig tartó áldozatot hozzunk Érte? Vagy netalán pont arra kér minket, hogy feladjunk valamit ebben a világban, hogy egy sokkal nagyobb mennyei szolgálatban vegyünk részt? Ha igen, akkor tekintetünket szegezzük a mi mennyei otthonunkra, és arra az örökkévaló örökségre, amely ránk vár! Nincs semmi ugyanis ezen a világon, amely értékét tekintve akár csak összemérhető is lehetne azzal, hogy tudjuk: az Úr tetszésére cselekszünk, és hogy majd egy egész örökkévalóságot fogunk Vele tölteni.

Az Úr áldjon meg mindannyiunkat, egyes egyenként, ahogy ” gondolkozunk ezeken a dolgokon”!

Részlet Rob Barkman: Settled in Heaven (SIH) című blogjának az igetanulmányozó sorozatából. Forrás/Source: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/17/sihs-think-on-these-things-heb-118-10/ Ford.: wordwatcherdawn

Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:8-10 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:8-10)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások