Puritán hálaadó imádság (A Puritan Prayer of Thanksgiving)

Ó, Istenem,

Te, ki a leggyönyörűbb és legnagyszerűbb vagy; mindenek közül a legelső – Téged csodál, imád és szeret az én szívem. Kicsiny földi edényem annyira telítődött hálával, amennyire csak lehet, és e szívbeli teljességemet szeretném egy soha meg nem szűnő folyamban kiárasztani Előtted.

Mikor Rád gondolok és Veled társalgok, tízezernyi örömteli gondolat tör fel bennem; tízezernyi boldogság-forrás buzog fel; tízezernyi felüdítő öröm árad szét szívemben és zsúfolódik bele minden öröm-pillanatba.

Áldalak Téged a lelkemért, melyet Te teremtettél; hogy felékesítetted és megszentelted, bár sivár talajba rögzíttetett; a testemért, melyet adtál nekem; hogy megőrizted erőmet és lendületemet; az érzékszerveimért, melyeket adtál, hogy örülhessek minden jónak; hogy lábaim könnyedén és szabadon mozoghatnak; hálás vagyok a kezeimért, szemeimért és füleimért, melyek parancsaidat teljesíthetik; hogy királyi bőségeddel gondoskodsz mindennapi fenntartásomról; a bőségesen megrakott asztalért és túlcsorduló pohárért; az étvágyért, ízekért, kellemességekért; a rokonok és barátok adta társadalmi örömökért; azért, hogy képessé teszel engem a mások iránti szolgálatra; hogy szívet adtál nekem, mellyel mások szomorúságait érezhetem és szükségeiket felismerhetem; hogy olyan lelkületet adsz nekem, hogy tudjak törődni embertársaimmal; a lehetőségekért, hogy boldogságot tudjak terjeszteni magam körül; hálás vagyok a szeretteimért, akik már a menny örömeit élvezik; és ama reményemért, hogy egy nap majd én is megláthatlak Téged színről-színre.

Annyira szeretlek Téged, hogy szavakkal ki sem tudom fejezni – hálás vagyok mindazért, ami Te vagy a teremtményeid számára.

Ó, Istenem, kérlek, növeld bennem még inkább e szeretetet – az időn és örökkévalóságon át!

ENGLISH:

A Puritan Prayer of Thanksgiving

O My God, 

Thou fairest, greatest, first of all objects, my heart admires, adores, loves thee, for my little vessel is as full as it can be, and I would pour out all that fullness before thee in ceaseless flow. 

When I think upon and converse with thee, ten thousand delightful thoughts spring up, ten thousand sources of pleasure are unsealed, ten thousand refreshing joys spread over my heart, crowding into every moment of happiness. 

I bless thee for the soul thou hast created, for adorning it, sanctifying it, though it is fixed in barren soil; for the body thou hast given me, for preserving its strength and vigour, for providing senses to enjoy delights, for the ease and freedom of my limbs, for hands, eyes, ears that do thy bidding; for thy royal bounty providing my daily support, for a full table and overflowing cup, for appetite, taste, sweetness, for social joys of relatives and friends, for ability to serve others, for a heart that feels sorrows and necessities, for a mind to care for my fellow-men, for opportunities of spreading happiness around, for loved ones in the joys of heaven, for my own expectation of seeing thee clearly. 

I love thee above the powers of language to express, for what thou art to thy creatures. 

Increase my love, O my God, through time and eternity.

Source/Forrás: Christian Devotional Readings, http://sermonsandsongsdotorg.com/. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s