Az öltözék, melyet Megváltónk mindig hordott! (The Garment Which the Savior Always Wore by James Smith)

James Smith (1802—1862)

Az egyik, igen-igen értékes istenfélő tulajdonság nem más, mint az alázatosság — mert telve van szépséggel, kedvességgel és dicsőséggel. Ez az az öltözék, melyet Megváltónk is mindig hordott. Ez az a jellemvonás, amely olyan vonzóvá tette mindazt, amit Urunk tett és mondott. Ez egyike legszebb öltözékeinknek, és e nélkül a szív általában mezítelen: „Mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel!” (1Pét. 5:5)

Mivelhogy híjával van az alázatosságnak — az Egyház szét van szaggatva és sokfelé lett szakítva a megosztások miatt. Az alázatosság hiánya miatt — a hívők számos megpróbáltatást és kereszteket okoznak maguknak, és a bajok és lelkiismeret-furdalások keserű magjait vetik el. 

Ha igazán alázatos lennék, boldognak kellene lennem, hiszen az ilyenekkel lakozik az Úr, Jahve: „Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.” (Ézs. 57:15) Az alázatos szívűekre az Úr megbecsüléssel, szeretettel és gyönyörködve tekint: „Hanem erre tekintek én, aki szegény és megtörött lelkű, és aki beszédemet rettegi.” (Ézs. 66:2) 

„A kevélységet és felfuvalkodást gyűlölöm!” (Péld. 8:13) A büszkeség tehát…
  felettébb utálatos Isten szemében, 
  ártalmas az emberekre nézve, és
  a sátán egyik erőssége bennünk. 

„Az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad!” (Jak. 4:6) A büszkét az Úr távol tartja magától, és nem engedi meg, hogy igazán az Ő közelébe kerüljön: „Noha felséges az Úr, mégis meglátja az alázatost, a kevélyt pedig távolról ismeri!” (Zsolt. 138:6) Sőt, örök pusztulással fenyegeti őket: „Utálatos az Úrnak mindenki, aki szívében felfuvalkodott, kezemet adom rá, hogy nem marad büntetetlen!” (Péld. 16:5)

Uram, kérlek, adj nekem igazi alázatosságot, és add, hogy alázatosságba tudjak öltözni minden egyes napon! 

ENGLISH:

HUMILITY is a most precious grace — it is filled with beauty, loveliness, and glory. This is the garment which the Savior always wore. This is the grace which gave such a charm to all that He did and said. It is one of our best garments, and without it the soul is generally naked. “All of you, clothe yourselves with humility toward one another.” 1 Peter 5:5. 

For lack of humility — the Church is rent and torn with divisions. For lack of humility — believers bring many trials and crosses on themselves, and sow the bitter seeds of trouble and remorse. 

If I were truly humble, I must be happy, for it is with such Jehovah dwells: “For this is what the high and lofty One says — He who lives forever, whose name is holy: I live in a high and holy place, but also with him who is contrite and humble in spirit.” Isaiah 57:15. To such He looks with esteem, love, and delight: “This is the one I esteem: he who is humbleand contrite in spirit, and trembles at My Word.” Isaiah 66:2. 

“I hate pride and arrogance!” Proverbs 8:13. Pride is . . .
  most loathsome to God, 
  injurious to men, and 
  a stronghold of Satan within us. 

“God opposes the proud but gives grace to the humble!” James 4:6. He keeps the proud at a distance, and will not allow them to approach him: “Though the Lord is great, He cares for the humble — but He keeps His distance from the proud!” Psalm 138:6. He threatens them with everlasting destruction. “The Lord detests all the proud of heart. Be sure of this: They will not go unpunished!” Proverbs 16:5

Lord, give me true humility, and let me be clothed with it from day to day!

Source/Forrás: An excerpt from “Christ Exalted, Saints Comforted, and Sinners Directed”, 1855. http://www.gracegems.org/2011/05/garment.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Az öltözék, melyet Megváltónk mindig hordott! (The Garment Which the Savior Always Wore by James Smith)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s