Leckék az árnyékban 2. (Lessons in the Shadow, part 2)

Egyes területeken a legnagyobb növekedés az árnyékban történik. A csodaszép, sokszínű indián kukorica a meleg nyári éjszaka árnyékában nő a leggyorsabban. A perzselő nap hatására begöndörödnek ugyan a levelei, de mihelyst egy felhő kúszik feléje az égen, a növény gyorsan újra kibontja azokat. Az árnyéknak tehát van egy olyan szolgálata, melyet a fény nem tud megadni. A csillagokkal teli éji világ is akkor látható csak igazán szépsége teljében, amikor az éjszaka árnyéka rávetül az égre. S vannak olyan gyönyörű virágok, melyek az árnyékban virágoznak, de a napfényben nem tudnak kivirítani. A köddel, felhőkkel és árnyékokkal borított helyeken sokszor üde, zöld növényzet bújik meg. A virágárusoknak már ‘esti violájuk’ és ‘reggeli hajnalkájuk’ is van. Az este nyíló virág nem a nappali fény ragyogásában fog a legszebben virítani – hanem amikor az esti árnyékok elmélyülnek.

Ha életünk csak napfényből állna,
arcunk az után vágyódna már,
hogy csak még egyszer érezhesse
az eső hűsítő szitálását.
(Henry Van Dyke)

…Megváltód közel van hozzád, ó, te szenvedő, magányos, kísértésekkel küzdő barátom! Nem vagy a kegyetlen sors játékszere! Van egy adott cél, melyet az Úr Jézus munkál ki az életedben. Meneküljön hát szíved Krisztushoz, hogy megnyugodhass; és az Ő átszegezett kezéhez, mely megnyitja életed könyvét! Pihenj meg Nála; légy türelmes és bizakodó! Minden jól fog alakulni. Egy nap majd megérted a dolgokat. Addig is, bízz Benne  még ha „elenyészik a nap és a hold, és a csillagok a sötétségbe zuhannak”, akkor is! (Jel. 6:12-13)

Zengem dalom fényben és árnyékban,
és bízom Istenben, bármi jöjjön is;
az Ő útjai a legjobbak – nyugalomba visznek;
mennyei Atyám, tudom, jól eltervezett mindent!

„Isten most viszi véghez az Ő céljait.”

ENGLISH: 

In some spheres the shadow condition is the condition of greatest growth. The beautiful Indian corn never grows more rapidly than in the shadow of a warm summer night. The sun curls the leaves in the sultry noon light, but they quickly unfold, if a cloud slips over the sky. There is a service in the shadow that is not in the shine. The world of stellar beauty is never seen at its best till the shadows of night slip over the sky. There are beauties that bloom in the shade that will not bloom in the sun. There is much greenery in lands of fog and clouds and shadow. The florist has “evening glories” now, as well as “morning glories.” The “evening glory” will not shine in the noon’s splendor, but comes to its best as the shadows of evening deepen.

If all of life were sunshine,
Our faces would be fain
To feel once more upon them
The cooling splash of rain.
–Henry Van Dyke

…Thy Savior is near thee, suffering, lonely, tempted friend! Thou are not the plaything of wild chance. There is a purpose in thy life which Jesus is working out. Le thy spirit flee for rest to Christ, and to His pierced hand which opens the book of thy life! Rest thee there! Be patient and trustful! All will work out right. Someday thou wilt understand. In the meantime, trust Him “though sun and moon fail, and the stars drop into the dark.” (Rev. 6:12-13)

I sing through shade and sunshine,
And trust what’er befall;
His way is best–it leads to rest;
My Father planned it all.

“God is working out His purpose.”

Related article/Kapcsolódó írás:

https://igerenezek.wordpress.com/2014/02/06/leckek-az-arnyekban-1-lessons-in-the-shadow-2/

Source/Forrás: Excerpts from Mrs. Charles E. Cowman’s “Streams in the Desert”, Vols. 1-2, http://www.christianity.com/devotionals/streams-in-the-desert/streams-in-the-desert-february-2nd.html  and http://hisgraceissufficienthealth.com/tag/ldl/ Source of illustration: here. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Leckék az árnyékban 2. (Lessons in the Shadow, part 2)” bejegyzéshez 8 hozzászólás

    1. Is this by any chance a photo of “Delcombe Wood” in Dorset, England? If it is, no wonder I found it so beautiful. Found a card that had been sent to us with very similar scenes plus I’m English :-)!

     1. Unfortunately I don’t know… 🙂 Might be. I just found it on the net but there were no other infos available. Could be English… 🙂 In England the scenery then must be very beautiful! 🙂
      Have a blessed day. God bless you.

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s