Higgy Krisztusban – csak így, egyszerűen! (Simply Believe by Octavius Winslow)

Octavius Winslow (1808-1878)

A Krisztust befogadó hit az isteni kegyelemnek a legközvetlenebb, legegyszerűbb és üdvözítő kimunkálódása, és a kegyelem gyümölcsének a legszebb és legdrágább megmutatkozása… Az Úr Jézus Krisztusban való hit – ez jelent mindent a lélek számára! Örök öröm jár ennek nyomában.

Higgy Krisztusban – és a menny kincsei hullanak öledbe!

Higgy Krisztusban – és tiéd az üdvösség, már itt, a jelenben!

Higgy Krisztusban – és a dicsőség reménye ragyog fel szívedben!

Higgy Krisztusban – és az örökkévalóság öröme tied lesz!

Mást nem kell tenned, csak HINNED. El a feltételekkel – el az okoskodásokkal – el a megkérdőjelezésekkel – és HIGGY most azonnal abban – csak így, egyszerűen! –, hogy Jézus Krisztus eljött a világba, hogy megmentse a bűnösöket, és MEGMENEKÜLSZ! A Krisztusban való hitünk akkor erős valójában, amikor a legegyszerűbb; amikor hitünk keze üres, akkor van igazából tele; amikor legmélyebb szegénységében jön, akkor gazdag igazán; amikor a leggyengébb a létrehozott tartozékok terén, akkor a legerősebb Istenben. Meglásd tehát, hogy megteremd az igazságosság e gyümölcsét, hogy tanúsítani tudd: valóban új teremtés vagy. Legyen hited Istenben – higgy az Ő ígéretének szavában, végtelen erejében és soha meg nem változó hűségében!

Fogd Őt szaván, és még ha el is venné életedet, akkor is bízz Benne! Olyan legyen a hited, hogy annak messzire ellátó szemei előtt a jelen megfakuljon, a jövő fényessé váljon; a jelen megpróbáltatásai, szenvedései és szükségei összezsugorodjanak, és a jövendő boldogság, beteljesülés és dicsőség pedig felnagyobbodjon. Olyan hited legyen, mely megtisztítja szívedet; mely munkálkodik szeretet által; mely alázatosan jár Istennel; mely a viharban békésen és biztonságban nyugszik az isteni ígéret horgonyán; mely csendesen pihen annak kebelén, Akinek fenyítő keze nehezedett reád.

Ó, mily csodás a megigazultság e dicső gyümölcse! Uram, hadd melegítsen engem a Te napod, hadd öntözzenek engem a Te forrásvizeid, hadd metssze meg lelkemet a Te kezed, hogy meg tudjam teremni a hit drága gyümölcseit – a Te szent Neved még nagyobb dicséretére és dicsőségére!

ENGLISH:

Now, the faith that receives Christ is the most direct, simple, and saving exercise of this marvelous grace, and the most lovely and precious exhibition of this fruit. To believe in the Lord Jesus Christ, is everything to the soul. An eternity of bliss is involved in it.

Believe in Christ, and the treasures of heaven are swept into your bosom.

Believe in Christ, and a present salvation is yours.

Believe in Christ, and the hope of glory dawns upon your soul.

Believe in Christ, and you are linked with the bliss of eternity.

You have nothing to do, only to BELIEVE. Away with conditions–away with reasonings–away with questionings–and immediately, simply, only BELIEVE that Jesus Christ came into the world to save sinners, and you are SAVED! It is when faith in Christ is simple that it is strong; when its hand is empty that it is full; when it comes in its deepest poverty that it is rich; and when it is the most weak in created dependencies that it is the strongest in God. See, then, that you bear this fruit of righteousness, and so evidence your new creation. Have faith in God–in His word of promise, in His infinite power, in His immutable faithfulness.

Take Him at His word, and though He slays you, yet trust in Him. Be your faith that before whose far-seeing eye the present pales, the future brightens; which diminishes the present things of trial, and suffering, and need, and magnifies the future things of happiness, fruition, and glory. Be your faith that which purifies the heart, which works by love, which walks humbly with God, which lies securely and peacefully at anchor upon the promise in the storm, which reposes quietly in the very bosom of Him whose chastening hand has smitten you.

O glorious fruit of righteousness! Lord, let Your sun warm, let Your springs water, let Your hand prune my soul, that I may be filled with this precious fruit of faith, to the greater honor and glory of Your holy name!

Forrás/Source: From Grace To Glory, http://octaviuswinslow.org/2012/10/12/simply-believe/ Source of illustration: here. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Higgy Krisztusban – csak így, egyszerűen! (Simply Believe by Octavius Winslow)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s