Kitartóan imádkozz az elveszettekért! (Persist in Prayer for the Lost – Quotes by C.H. Spurgeon)

Charles H. Spurgeon (1834-1892)

„Ne hagyjátok abba az imádkozást mindaddig, amíg fiatok és leányaitok meg nem érkeztek biztonságosan a Korok Kősziklájára; amíg olyan védettségben nincsenek ott, hogy nem lesz szükségük más kősziklára, hogy elrejtse őket ama napon, amikor Krisztus visszajön. Nagyon kérlek titeket, szeretett hívő testvéreim, kérjétek Istent, hogy adjon szívetekbe gyengéd együttérzést a bűnösök felé, minden bűnös felé! S hadd mutatkozzon meg ez a szeretetteljes érzület a forró imáitokban, a szüntelen erőfeszítéseitekben, és abban a szent együttérzésben, amelyet a még kóborló emberek felé tanúsítotok!”

„Mindaddig, míg csak a pokol kapuja véglegesen be nem záródik valaki mögött – sohasem szabad abbahagynunk az érte való imádkozást! És ha azt látjuk, hogy a kárhozat ajtófélfáit öleli, oda kell járulnunk a kegyelem trónjához, és kérnünk a kegyelem karját, hogy szakítsa őt ki e veszélyes helyzetből. Míg tart az élet, tart a remény is, és jóllehet van, hogy lelkünket a kétségbeesés fojtogatja, nem szabad elcsüggednünk, hanem fel kell ráznunk magunkat, hogy a Mindenható karját cselekvésre serkentsük.”

„Ó, szeretett testvéreim Krisztusban, ha már a bűnösöknek el kell kárhozniuk, a pokolba legalább hadd hulljanak úgy, hogy közben a mi testünkön keresztül gázolnak át! És ha már el kell veszniük, legalább úgy vesszenek el, hogy könyörögve karoljuk át térdüket, rimánkodva, hogy ne menjenek, nehogy őrültek módjára elpusztítsák magukat! Ha már a pokolnak meg kell telnie, legalább annak dacára történjen, hogy erőnket pedig a végsőkig megfeszítettük – hogy senki se menjen úgy oda, hogy ne figyelmeztettük volna és ne imádkoztunk volna érte jó sokat!”

„Uram, könyörgök, mentsd meg az én egész családomat! Mentsd meg a közeli hozzátartozóimat! Add, hogy gyermekeim és unokáim meg tudjanak térni Tehozzád… Légy kegyelmes szolgáimhoz, és mindazokhoz, akik a házam fedele alatt élnek, vagy nekem dolgoznak. Ezt az ígéretet személyesen tetted nekem, Uram, ha hiszek az Úr Jézusban; ezért kérlek Téged, cselekedj, ahogyan mondtad. Minden nap Eléd hozom imádságban neveiket mind: a testvéreimét, szüleimét, gyermekeimét, barátaimét, rokonaimét, szolgáimét – és nem hagyok Neked nyugtot addig, Uram, míg az az ige be nem teljesül, hogy: ‘és a te házad népe’!”

ENGLISH:

“Never cease to pray until your sons and your daughters are safe landed on the Rock of Ages, and so secured there that they will need no other rock to hide them in the day when Christ shall come. I beseech you, beloved Christian friends, ask for tenderness towards sinners, towards all sinners, and let your tenderness be shown in fervent prayer, in incessant effort, and in holy sympathy towards the wandering ones.” 

“Until the gate of hell is shut upon a man we must not cease to pray for him. And if we see him hugging the very doorposts of damnation, we must go to the mercy seat and beseech the arm of grace to pluck him from his dangerous position. While there is life there is hope, and although the soul is almost smothered with despair, we must not despair for it, but rather arouse ourselves to awaken the Almighty arm.”

“Oh my brothers and sisters in Christ, if sinners will be damned, at least let them leap to hell over our bodies. And if they will perish, let them perish with our arms about their knees, imploring them to stay, and not madly to destroy themselves. If hell must be filled, at least let it be filled in the teeth of our exertions, and let not one go there unwarned and unprayed for.”

“I beseech thee, save all my family. Save the nearest and dearest. Convert the children, and the grandchildren…. Be gracious to my servants, and all who dwell under my roof, or work for me. Thou makest this promise to me personally if I believe in the Lord Jesus ; I beseech thee to do as thou hast said. I would go over in my prayer every day the names of all my brothers and sisters, parents, children, friends, relatives, servants, and give thee no rest till that word is fulfilled, ‘and thy house.’

Source/Forrás: http://teampyro.blogspot.hu/2011/06/urgency-of-our-evangelistic-duty.htmlhttp://www.erictyoung.com/2012/06/14/persist-in-prayer-for-the-lost-charles-spurgeon/http://www.thedailyspurgeon.com/2012/08/never-cease-to-pray-for-lost.html;  http://www.christianity.com/devotionals/faiths-checkbook-ch-spurgeon/faiths-checkbook-september-12-11553696.html. Source of illustration: HT to depravedwretch.com. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Kitartóan imádkozz az elveszettekért! (Persist in Prayer for the Lost – Quotes by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Soha ne hagyd abba az imádkozást az elveszettekért! (Never Cease To Pray For The Lost by C.H. Spurgeon) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

  2. Visszajelzés: Három “nagyágyú” gondolatai egy helyen | A hétköznapok fogságában

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s