A zene forrása (The Source of Music)

„Békességetek legyen énbennem…” (Ján. 16:33). 

Óriási különbség van a boldogság és az áldottság között. Pál apostolnak bőségesen kijutott a bebörtönzésekből, fájdalmakból, áldozatokból és szenvedésekből; ám mindezek közepette mégis áldott volt. Az isteni boldogmondások áldásai folyamatosan elárasztották szívét és életét – pontosan e nehéz helyzetekben is. 

Történt egyszer, hogy Paganini, a kiváló hegedűművész, ahogyan kilépett a közönsége elé – miközben hallgatósága éppen befejezte az ő tapssal való köszöntését –, észrevette, hogy valami nincs rendben a hegedűjével. Ránézett egy pillanatra, és látta, hogy ami nála van, az nem az ő híres és értékes hegedűje!

Kis ideig dermedten állt, majd odafordult közönsége felé, és tudatta velük, hogy valami tévedés történt, és nem a saját hangszere került hozzá. Visszalépett a függöny mögé, azt gondolva, hogy az övé még biztosan ott van, ahol hagyta, de rá kellett jönnie, hogy valaki ellopta, és a helyébe ezt az ósdi, használt hegedűt tette. Paganini egy pár percig még a függöny mögött tartózkodott, majd újra kilépett az emberek elé, és így szólt: 

„Hölgyeim és Uraim, most pedig megmutatom Önöknek, hogy a zene nem a hangszerben van – hanem a szívben!” Majd elkezdett játszani úgy, ahogyan szinte még soha azelőtt; és abból a használt hegedűből olyan csodálatos zene áradt ki, hogy a közönséget teljesen magával ragadta a lelkesedés, és annyira tapsoltak, hogy tetszésnyilvánításukba majdhogynem még a plafon is beleremegett – mert a hegedűművész megmutatta nekik, hogy a zene nem a hangszerben volt, hanem a saját lelkében. 

Ó, próbák alatt álló és nehézségeket elszenvedő hívő testvérem, a te küldetésed is az, hogy kilépj a világ színpadára, és megmutasd az egész földnek és a mennynek, hogy a zene nem a körülményekben van, nem a tárgyakban, vagy a külsőségekben – hanem az élet zenéje ott van, a te saját szívedben! 

Ha a szívben békesség honol, 
a legvadabb téli vihar is telve fenséges szépséggel; 
az éji villámlás csak teendőink ösvényét világítja be; 
minden élőlény valami új és örömteli történetet mond; 
a fákra és kövekre dicsőség-sugár ragyog – 
ha a szívben békesség honol! 
  (Charles Francis Richardson)

ENGLISH:

“In me . . . peace” (John 16:33). 

There is a vast difference between happiness and blessedness. Paul had imprisonments and pains, sacrifice and suffering up to the very limit; but in the midst of it all, he was blessed. All the beatitudes came into his heart and life in the midst of those very conditions. 

Paganini, the great violinist, came out before his audience one day and made the discovery just as they ended their applause that there was something wrong with his violin. He looked at it a second and then saw that it was not his famous and valuable one. 

He felt paralyzed for a moment, then turned to his audience and told them there had been some mistake and he did not have his own violin. He stepped back behind the curtain thinking that it was still where he had left it, but discovered that some one had stolen his and left that old second-hand one in its place. He remained back of the curtain a moment, then came out before his audience and said: 

“Ladies and Gentlemen: I will show you that the music is not in the instrument, but in the soul.” And he played as he had never played before; and out of that second-hand instrument, the music poured forth until the audience was enraptured with enthusiasm and the applause almost lifted the ceiling of the building, because the man had revealed to them that music was not in the machine but in his own soul. 

It is your mission, tested and tried one, to walk out on the stage of this world and reveal to all earth and Heaven that the music is not in conditions, not in the things, not in externals, but the music of life is in your own soul. 

If peace be in the heart, 
The wildest winter storm is full of solemn beauty, 
The midnight flash but shows the path of duty, 
Each living creature tells some new and joyous story, 
The very trees and stones all catch a ray of glory, 
If peace be in the heart. 
–Charles Francis Richardson

Source/Forrás: An excerpt from Streams in the Desert by Mrs.CharlesE.Cowman, http://www.crosswalk.com/devotionals/desert/streams-in-the-desert-september-28th.html. Source of illustration: here. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

A zene forrása (The Source of Music)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

    1. Thank you for your comment – and it was so good to hear from you! 🙂 I have been away from the blog for a while, but I have resumed posting quotes again.
      I look forward to reading your beautiful and insightful poems, too! 🙂 God bless you.

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s