R.M. McCheyne idézetek Jézusról (R.M. McCheyne Quotes on Jesus)

– R.M. McCheyne (1813-1843)

rose rmm

„Úgy fogod találni, hogy Jézus akkor a legdrágább számodra, amikor a világ nem más, csak egy hatalmas, süvöltő pusztaság. Ám Ő ekkor olyan, mint egy rózsa, amely a pusztaság kellős közepén virágzik; egy kőszikla, amely magasan a vihar fölé emelkedik.” [részlet az egyik, 1843. március 9-én írt leveléből]

„Ne irányítsd a szívedet e világnak a virágaira – mert ezek megfakulnak és meghalnak. Sáron Rózsáját és a Völgy Liliomát értékeld mindenekfelett – Ő nem változik! Úgy élj, hogy Krisztus mindenki másnál közelebb legyen hozzád; így, amikor ők elvétetnek, Ő még mindig itt van neked, hogy Őt szerethesd, és hogy Őreá támaszkodj.”

„A világ legtisztább öröme a Krisztus Jézusban való öröm. Amikor kiárad Szelleme, az Ő népe nagyon közeli és tiszta képeket kap az Úr Jézusról. Eszik az Ő testét, és isszák az Ő vérét. Elkezdenek egyen-egyenként, teljes mértékben Belé kapaszkodni. Megízlelik, hogy milyen irgalmas az Úr. Az Ő vére és igazságossága végtelenül tökéletesnek, teljesnek és szabadnak tűnik a lelkük számára. Nagy örömmel lakoznak az Ő árnyékában. Megnyugodnak a kőszikla rejtekében. Az oltalmuk erős, mint a sziklák hadereje. A Szeretettre támaszkodnak. Végtelen erőt találnak Benne a lelkük számára – kegyelmet kegyelemre – mindazt, amelyre csak szükségük lehet a megpróbáltatások és szenvedések óráiban, egészen a végig.”

„Egy sötét órában Jézus még fényesebben ragyog.”

„Jézus egyetlen mosolya képes éltetni lelkemet e múló világ minden vihara és zordsága közepette. Imádkozz azért, hogy Jézust még jobban megismerd!”

„Még nem ismertük meg valójában azt, hogy mennyire értékes Krisztus, ha még nem ragaszkodunk Hozzá mindhalálig!”

„Vágyom a hidegség nélkül való szeretetre; a beárnyékoltság nélküli világosságra; a foltok és ráncok nélküli szentségre. Vágyom arra, hogy Jézus lábainál lehessek, és hogy megmondhassam Neki: mindenem az Övé, és mindig is az Övé leszek.”

„Hát nem érzed-e, hogy a szíved sokkal könnyebb most, hogy már a keskeny úton jársz? Ugye, hogy a keresztény embernek még a legsötétebb órája is nyugodtabb, mint a világ legfényesebbike?”

„Mindig áldásként élem meg azt, amikor a Megváltó elvisz engem, távol a tömegtől, mint ahogyan a vak embert kivitte a városból; ilyenkor elmozdítja a leplet, és elvesz az útból minden elhomályosító ködöt; és az Ő Igéje és Szelleme által egy még mélyebb békességre, és egy még szentebb, Vele való járásra visz engem.”

„Ó, milyen boldog leszel, amikor megtalálod az Urat! Nézz el minden mástól – és nézz Jézusra! Ó, nézz feléje – a megfeszített és feltámadott Megváltóra! Ó, lásd meg az Ő szépségét és szeretetét! Ó, drága, aggódó lélek – abban keresd örömödet, hogy az Úr Jézus befejezett munkájára tekintesz!”

ENGLISH:

“You will never find Jesus so precious as when the world is one vast howling wilderness. Then he is like a rose blooming in the midst of the desolation, a rock rising above the storm.” [Letter: 9 March 1843]

“Set NOT your hearts on the flowers of this world. They shall fade and die. Prize the Rose of Sharon and the Lily of the Valley. He changes not! Live nearer to Christ than to any person on this earth; so that when they are taken, you may have Him to love and lean upon.”

The purest joy in the world is joy in Christ Jesus. When the Spirit is poured down, His people get very near and clear views of the Lord Jesus. They eat His flesh and drink His blood. They come to a personal cleaving to the Lord. They taste that the Lord is gracious. His blood and righteousness appear infinitely perfect, full, and free to their souls. They sit under His shadow with great delight. They rest in the cleft of the rock. Their defense is the munitions of rocks. They lean on the Beloved. They find infinite strength in Him for the use of their soul – grace for grace – all they can need in any hour of trial and suffering to the very end.

“A dark hour makes Jesus bright.”

“One smile from Jesus sustains my soul amid all the storms and frowns of this passing world. Pray to know Jesus better.”

We do not know the value of Christ, if we will not cleave to Him unto death!

“I long for love without any coldness, light without dimness, and purity without spot or wrinkle. I long to be at Jesus’ feet, and tell him I am all his, and ever will be.”

“Do you not feel your heart lighter now as you walk on the narrow way? Is not a Christian’s darkest hour calmer than the world’s brightest?”

“I always feel it a blessed thing when the Savior takes me aside from the crowd, as he took the blind out of the town; removes the veil and clears away obscuring mists, and by his Word and Spirit leads to deeper peace and a holier walk.”

Oh how glad you will be when you find the Lord! Look away from all to Jesus. Oh look to him as a crucified and risen Saviour! Oh get a sight of his beauty and his love! 0 dear anxious soul! seek to have joy by looking at the finished work of the Lord Jesus.

Kapcsolódó bejegyzések/Related articles:

https://igerenezek.wordpress.com/2013/02/22/r-m-mccheyne-az-imadkozasrol-r-m-mccheyne-quotes-on-praying/

https://igerenezek.wordpress.com/2013/01/15/krisztus-szeretete-r-m-mccheyne-idezetek-the-love-of-christ-quotes-by-r-m-mccheyne/

https://igerenezek.wordpress.com/2013/08/17/r-m-mccheyne-idezetek-krisztus-kozbenjarasarol-r-m-mccheyne-quotes-on-christs-intercession/

Forrás/Source: http://christian-quotes.ochristian.com/Robert-Murray-McCheyne-Quotes/page-2.shtml and

http://www.mcheyne.info/quotes.php and

http://www.raptureready.com/resource/mccheyne/mm12.htm.

Source of illustration: here. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

R.M. McCheyne idézetek Jézusról (R.M. McCheyne Quotes on Jesus)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: R.M. McCheyne Quotes on Jesus | The Diary of a Slave

  2. Visszajelzés: Daily Devotionals, August 18, 2013 | The Eternal Life Series

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s