R.M. McCheyne idézetek Krisztus közbenjárásáról (R.M. McCheyne Quotes on Christ’s Intercession)

– HT: Christian Devotional Readings 

R.M. McCheyne (1813-1843)

rm m 1

„Amikor a régi cimboráid – a régi bűnös kívánságaid és bűneid – sorra megkörnyékeznek, és úgy érzed, hogy már majdnem elmerülsz – akkor mi tud téged megmenteni, te süllyedő bűnös? Csakis egyedül ez: van egy Főpapunk a mennyben, aki támogatni tud téged a szenvedés órájában. Csak ez adhat békességet neked, igen – hogy van egy nagy Főpapunk a mennyben! Amikor haldokolsz, és a barátaid már semmit sem tehetnek érted, és amikor a bűneid szinte kísértetként ágaskodnak fel az ágyad körül – mi tud neked békességet adni? Ez – hogy van Főpapunk a mennyben!”

„Amikor bűnt követek el, van, hogy azt érzem: vonakodom rögtön Krisztushoz menni. Szégyellek Őhozzá menni. Úgy érzem, mintha nem származna jó abból, ha mennék – mintha ilyenkor Krisztust a bűn szolgájává tenné az, hogy én a disznóvályútól egyenesen a legjobb ruhához igyekezem – és sok más, egyéb hasonló kifogásom is van; de meg vagyok győződve arról, hogy ezek mind hazugságok, méghozzá egyenesen a pokolból származók. János ugyanis pont az ellenkezőjével érvel – ‘És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus’; ott van a Jeremiás 3:1 is; és még vagy ezernyi hasonló igehely szól e magatartás ellen. Bizonyos vagyok benne, hogy nincsen sem békesség, sem biztonságos kimenekülés a bűnök mélyéből, csak akkor, ha közvetlenül magához az Úr Jézus Krisztushoz megyünk. Ez az Isten szerint való út a békességhez és a szentséghez. S bár ez bolondságnak tűnik a világ és a megsötétült szív számára – de mégis: az út ez!”

„Krisztus folyamatosan közbenjár érettünk a mennyekben, az Isten jobbján – ez bátorítson bennünket.”

„Ha hallanám, ahogyan Krisztus imádkozik értem a mellettem lévő szobában, milliónyi ellenségtől sem félnék. De a távolság egyáltalán nem számít! Ő most is imádkozik értem!”

ENGLISH:

“When old companions, old lusts, and sins crowd in upon you, and when you feel that you are ready to sink, what can save you, sinking sinner? This alone – I have a high priest in heaven, and he can support in the hour of affliction. This alone can give you peace – I have a high priest in heaven. When you are dying – when friends can do you no good – when sins rise up like spectres around your bed – what can give you peace? This – ‘I have a high priest in heaven.’” 

“I feel, when I have sinned, an immediate reluctance to go to Christ. I am ashamed to go. I feel as if it would do no good to go–as if it were making Christ a minister of sin, to go straight from the swine-trough to the best robe–and a thousand other excuses; but I am persuaded they are all lies, direct from hell. John argues the opposite way – ‘If any man sin, we have an advocate with the Father;’ Jeremiah 3:1 and a thousand other scriptures are against it. I am sure there is neither peace nor safety from deeper sin, but in going directly to the Lord Jesus Christ. This is God’s way of peace and holiness. It is folly to the world and the beclouded heart, but it is the way.”

“Christ is always interceding at the right hand of God in the heavenly places, let us take comfort in that.”

“If I could hear Christ praying for me in the next room, I would not fear a million enemies. Yet distance makes no difference. He is praying for me.”

Kapcsolódó bejegyzések/Related articles:

https://igerenezek.wordpress.com/2013/02/22/r-m-mccheyne-az-imadkozasrol-r-m-mccheyne-quotes-on-praying/

https://igerenezek.wordpress.com/2013/01/15/krisztus-szeretete-r-m-mccheyne-idezetek-the-love-of-christ-quotes-by-r-m-mccheyne/

Forrás/Source: http://christian-quotes.ochristian.com/Robert-Murray-McCheyne-Quotes/page-2.shtml and

http://www.mcheyne.info/quotes.php and

http://sermonsandsongsdotorg.com/2013/08/16/i-have-a-high-priest-in-heaven-robert-murray-mccheyne/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

R.M. McCheyne idézetek Krisztus közbenjárásáról (R.M. McCheyne Quotes on Christ’s Intercession)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: R.M. McCheyne idézetek Jézusról (R.M. McCheyne Quotes on Jesus) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s