A kis ír misszionárius (The Little Irish Missionary by James Smith)

James Smith, 1859

Történt egyszer, hogy egy angliai úriember meglátogatta Írországban Krisztus egyik ottani szolgálattevőjét. Egy nap elmentek sétálni, és séta közben az angol férfi meglátott egy igen szegényes kinézetű, rongyos ruhákat viselő ír fiút, ahogyan az jött feléjük az úton. “Itt jön az én egyik kis misszionáriusom!” – jegyezte meg az ír szolgálattevő. Ahogyan a fiú közelebb ért, az angol úriember látta, hogy egy könyv volt a hónalja alá szorítva. “Nos, fiam,” fordult felé figyelemmel a férfi, “te valóban misszionárius vagy?”

“Igen, uram!”

“És milyen tant tanítasz?” – kérdezte.

“Azt, hogy:

‘Van egy forrás, szent vérrel teljes,
amely Immánuel ereiből ered;
és a bűnösök, akik ebben megmártóznak,
minden bűn-foltjuktól megtisztulnak!'”

“Elég szegénynek tűnsz!” – jegyezte meg a férfi.

“Nagyon is téved, uram — mert én gazdag vagyok!”

“Ugyan milyen gazdagságod van neked?”

“Teljes bizonyossággal mondhatom: enyém Krisztus végére mehetetlen gazdagsága. Sőt, mi ennél is több: Isten örököse vagyok, és az Úr Jézus Krisztus társ-örököse.”

“És még mid van neked?”

“Ó, igen, van egy romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségem, amelyet a mennyben tartanak fenn számomra!”

Olvasó, ez az ír fiú egy igazi teljes evangéliumi misszionárius volt, mert azt tanította a szegény ír bűnösöknek, hogy Jézus drága vére minden bűntől meg tudja tisztítani őket. Nem a papokhoz, vagy Szűz Máriához küldte őket — hanem közvetlenül az Úr Jézus Krisztushoz! És nem is arra vezette őket, hogy a saját érdemeikben bízzanak — hanem egyedül csak Krisztus vérében! Nem számít, mennyire bűn-fekete is egy ember — mert Jézus vére olyan hófehérre mossa, mint a hó! Nem számít, mennyire bűnösen jön is valaki, mert a Jézusban való hite által Isten teljes bűnbocsánatot és tökéletes igazságosságot ad a szívébe.

Ez a szegény fiú egy boldog keresztény volt, mert felismerte, hogy milyen nagy szüksége van Krisztusra; hogy neki jogcíme van Krisztus gazdagságára; és hogy ő Krisztus társörököse. Boldog volt mindabban, amit Krisztus jelentett a számára, és örömmel várta a dicsőséges, mennyei örökségét.

Olvasó, megvan-e benned is ez a boldogság? Az Isten általi elfogadottságodat illetően vajon Krisztus az, akire teljes mértékben ráhagyatkozol? Megtisztultál-e már a bűneidből, Krisztus vére által? Tudod-e hittel magadénak mondani Krisztus végére mehetetlen gazdagságát? Tudsz-e örülni annak az örökségnek, amelyet a mennyben őriznek a számodra? Ha igen, akkor adj minden dicsőséget Istennek, az Ő ingyen adott, drága kegyelméért. Ám ha nem, akkor gyorsan gyere az Úr Jézus Krisztushoz, hogy mindezek az áldások a tieid is lehessenek!

ENGLISH:

James Smith, 1859

As a gentleman from England was visiting a minister of Christ in Ireland some time ago, they one day went out for a walk, and as they were walking, he saw a ragged Irish lad coming down the road. “Here comes one of my missionaries,” said the minister. As the lad drew near, the gentleman saw that he had a book under his arm, “Well, my lad,” said he, “are you a missionary?”

“Yes, sir!”

“And what doctrine do you teach?” said he.

“There is a fountain filled with blood,
Drawn from Immanuel’s veins;
And sinners, plunged beneath that flood,
Lose all their guilty stains!”

“You appear to be very poor,” replied he.

“Indeed, you are mistaken — for I’m very rich.”

“What riches do you have?”

“Surely, I have the unsearchable riches of Christ. And more than that, I am an heir of God, and a joint heir with our Lord Jesus Christ.”

“Anything more?”

“Oh, yes, I have an inheritance that is incorruptible, undefiled, and that fades not away, reserved in Heaven for me.”

Reader, this Irish lad was a sound evangelical missionary, for he taught poor Irish sinners that the precious blood of Jesus would cleanse them from all sin. He did not send them to the priest, or the Virgin Mary — but directly to the Lord Jesus Christ. Nor did he lead them to place any dependence on anything of their own — but on the blood of Christ alone. No matter how black the sinner — the blood of Jesus will wash him white as snow! No matter how guilty, for faith in Jesus will bring home to his heart a full pardon and a perfect righteousness.

This poor boy was a happy Christian, for he realized his interest in Christ, his title to the wealth of Christ, and his joint heirship with Christ. He was happy now in what Christ was to him, and he looked forward with joy to his glorious Heavenly inheritance.

Is this your happiness? Are you resting on Christ for acceptance with God? Are you cleansed from your sins, by the blood of Christ? Can you lay claim to the unsearchable riches of Christ? Can you rejoice in an inheritance laid up for you in Heaven? If so, give all the glory to free grace. But if not, come to the Lord Jesus Christ at once, and all these blessings shall be yours!

Forrás/Source: http://gracegems.org/Smith5/1book_you_will_like.htm Source of illustration: http://www.fromoldbooks.org/Various-GoodWords-1865/pages/440-sad-victorian-men-and-miserable-boy/?fptn=1 Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

A kis ír misszionárius (The Little Irish Missionary by James Smith)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: The Little Irish Missionary by James Smith | The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s