Egy keresztény sem rejtőzhet el! (A Christian cannot be hidden by J.R. Miller)

– J. R. Miller (1840 – 1912)

Lily_of_the_valley

“És onnét fölkelvén, elment Tírus és Sídon határaiba; és házba menvén, nem akarta, hogy valaki észrevegye, de nem titkolhatta el magát.” Márk 7:24 

Krisztus híre olyannyira elterjedt már az egész országban, hogy nem tudott sehová se menni úgy, hogy Őt fel ne ismerték volna. Semmi kétség: volt valami Jézus megjelenésében és magatartásában, amely Őt mindenki mástól jól megkülönböztethetővé tette, és mely hamar felfedte Őt. Az arcán minden bizonnyal volt egyfajta ritka, gyengéd kedvesség; a szívéből pedig hatalmas szeretet áradt ki. Nem volt a feje körül glória – mint ahogyan a művészek gyakran ábrázolják Őt –, mégis szinte teljesen bizonyos, hogy az isteni dicsőségnek egy olyan kisugárzása volt Rajta, amely a szomorú és éhes szívű embereket azonnal Hozzá vonzotta.

S valóban: Krisztust soha nem lehet elrejteni! Ő ugyanis sokáig egy helyen sem lehet ebben a világban úgy, hogy szent jelenlétét fel ne ismernék. Merthogy el lehet ugyan rejteni illatos virágokat úgy, hogy azokat nem látjuk — de az illatuk hamarosan felfedi rejtekhelyüket. Éppen így a Megváltó életének és szeretetének gyönyörű volta is mindig megmutatja, amikor Ő közel van. 

Amikor Ő belép az emberi szívbe — titokban nem maradhat; mert hamarosan elkezd kiáradni az Ő Szent Szelleme a Krisztus újonnan követő ember szavaiban, tetteiben és életében. 

Amikor Ő belép egy otthonba — el nem rejtőzhet sokáig, mert az egész otthon megváltozik. A világiasságot, a keserűséget és a bűnöket felváltja az imádság és a dicséret; a szeretet és kedvesség szelleme; a tisztaság és a szentség. 

Amikor Ő belép egy közösségbe — ott sem maradhat rejtve! A missziós munkálkodásokkal kapcsolatos történések is jól szemléltetik ezt. A kannibálok lakta szigetek átváltoznak Istent félő és az embereket szerető közösségek lakhelyévé. 

Krisztus mindig felfedi az Ő jelenlétét ebben a világban!

S ugyanez vonatkozik minden hűséges tanítványra is. Egy keresztény sem rejtőzhet el! Ha Krisztus szeretete van a szívében, azt az emberek igen hamar észre fogják venni. Meglátják azt a magatartásában, az irányultságaiban; abban, ahogyan Istent tiszteli; és abból, ahogyan az embertársaival bánik. 

Ha valaki el tudja rejteni a hitét — akkor valójában még nincs sok, amit elrejthetne! Az igaz hit mindig megnyilvánul gyönyörű jó illatban, és fényesen ragyog a sötétben!

ENGLISH:

“Jesus left that place and went to the vicinity of Tyre. He entered a house and did not want anyone to know it; yet He could not be hidden.” Mark 7:24

The fame of Christ had gone out too widely over the whole country, for Him to travel anywhere without being recognized. No doubt there was something in His bearing that distinguished Him from other men and soon revealed Him. There must have been a rare sweetness in His face, and the outpouring of the great love from His heart. There was no halo over His head, as artists represent Him in their pictures; yet there must have been a glow of grace which attracted sad and hungry hearts to Him.

But really, Christ never can be hidden. He can be in no place in this world very long — and His presence not be recognized. You may hide fragrant flowers so that they cannot be seen — but soon the fragrance will reveal their hiding-place. Just so, the sweetness of the Savior’s life and love — will always tell when He is near.

When He enters a human heart — He cannot be hidden; for soon His Spirit begins to breathe out in all the words, actions, and life of the new follower.

When He enters a home — He cannot long be hidden, for the home is changed. Worldliness, bitterness, and sin — give place to prayer and praise, to the spirit of love and gentleness, and to purity and holiness.

When He enters a community — He cannot remain concealed. The stories of missionary work illustrate this. Cannibal islands are changed into God-fearing, man-loving settlements.

Christ will always reveal His presence in this world.

The same is true also of all faithful discipleship. A Christian cannot be hidden. If the love of Christ is in his heart — people around him will very soon know it. They will see it in his bearing, in his disposition, in the way he honors God, in the way he treats his fellow-men.

When a man can hide his religion — he has not much of it to hide. True religion breathes out in fragrance, shines out in light.

Forrás: http://come-ye-apart.jr-miller.com/jul/30-he-is-here.html Source of illustration: http://fc04.deviantart.net/fs50/f/2009/270/2/a/Lily_of_the_valley_5_by_LaraVilya.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Egy keresztény sem rejtőzhet el! (A Christian cannot be hidden by J.R. Miller)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Christ Can Never Be Hidden | The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s