ÁHÍTAT-MORZSÁK: CSAK ISTENBEN NYUGSZIK MEG LELKEM (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

lake

Csak Istenben nyugszik meg lelkem, csak tőle jön szabadulásom. 

Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg teljesen.

(Zsoltárok 62:2-3)

A legnagyobb vihar közepette is, a leginkább elfoglalt, stresszes időszakokban is – amikor az ördög mindent megtesz, hogy az Élet Forrásától, Krisztustól, a mi Megváltó Urunktól elválasszon bennünket –, szívünkben a Szent Szellem szelíd, kedves hangon állandóan ösztökél. Nem hagy nyugodni bennünket, nem engedi, hogy belesüppedjünk a hétköznapokba, nem hagyja, hogy csak a földi, anyagi valóság töltse ki életünk. Folyamatosan emlékeztet, vágyat keltve von bennünket az Úr színe elé. Állandóan eszünkbe juttatja, hogy időt kellene szánnunk Istenre, leülve őelőtte, Igéjét kutatva, szívünk fohászait a Mindenható elé kiöntve. Ahogy telnek a napok, a sürgetés egyre égetőbbé, egyre erősebbé válik, míg egy nap „beadjuk derekunk”.

S mikor végre leülünk az Úr elé, és megengedjük, hogy Igéjén, Szent Szellemén, jelenlétén keresztül megérintsen, legnagyobb megkönnyebbülésünkre újra átéljük Jézus minden értelmet meghaladó békességét. Elpárolog a stressz, az aggodalmak, szívünk sebei pedig gyógyulásnak indulnak. Pedig még nem is imádkoztunk! Mindössze csak Teremtőnk elé ültünk, s megengedtük, hogy lényével megérintse lelkünk! Ekkor – védelmi falaink leomlása után – a csendben, átéljük, mennyire szeret Isten, s feltolulnak szívünk gondolatai, érzelmei és szándékai. Elkezdjük szívünket az Úr előtt kiönteni… ahogy az ember a pohárból a vizet önti ki… s talán áradnak könnyeink is, ahogy átéljük, hogy hűséges Társunk mennyire szeret, s kezeiben mennyire mérhetetlenül biztonságban vagyunk!

Nincs olyan megkötözöttség, nincs olyan fájdalom, magány, nincs olyan betegség, nincs olyan félelem, kísértés, támadás, nincs olyan fenyegetettség, amire gyógyírt ne találnánk Jézusnál! Ő a mi Kősziklánk, Szabadítónk, Oltalmunk, Várunk, Reménységünk, Dicsőségünk és Menedékünk! Ha érezzük, hogy összecsapnak a hullámok fölöttünk, és ráeszmélünk, hogy megrabolt az ördög, hiszen már arra sincs erőnk, hogy az Úr elé menjünk, elérkezett az idő, hogy erőteljesen lefékezzünk! Sőt, lehet, hogy a kézifékre is oda kell tegyük a kezünk! Megálljt kell egy időre parancsolnunk magunknak, s Istenhez sietnünk. Miért? Mert nála nincs, nem is lehet fontosabb! Semmi sincs, ami nagyobb áldást, megelégedettséget adhat! Minden, ami mást sugall, s arra ösztönöz, hogy örökkévaló otthonunkról, a mennyről, és annak Uráról a szemünket levegyük, a mi álruhába bújtatott ellenségünk. Ne engedjük, hogy rászedjen, orrunknál fogva vezessen! Térjünk vissza ahhoz, aki bennünket alkotott, s aki tudja, hol nekünk a legjobb!

Csak Istenben nyugszik meg lelkem, mert tőle van reménységem.

Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg.

Istennél van szabadulásom és dicsőségem, ő az én erős kősziklám, Istennél van menedékem.

Bízzatok őbenne mindenkor, ti népek, öntsétek ki előtte szíveteket.

Isten a mi menedékünk. Szela.

(Zsoltárok 62: 6-9)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Az illusztráció forrása: http://www.mostphotos.com/preview/389380/tranquil-lake-switzerland-alps.jpg  Bejegyezte: wordwatcherdawn

(Note to the English readers: This post is part of my friend’s, Borbála’s short devotional series which she writes in Hungarian. This one is about encouraging Christians to find their rest and peace in God in the midst of the difficulties of life. She calls attention to the fact that Holy Spirit is constantly urging us to seek the Lord even in the days when the waves of trials overwhelm us. When we come before the Lord and quiet our restless hearts before Him, we will surely find that His peace which surpasses all understanding comes to us. She urges us never to take our eyes off the Lord and the glorious future awaiting us. – wordwatcherdawn)

Reklámok

ÁHÍTAT-MORZSÁK: CSAK ISTENBEN NYUGSZIK MEG LELKEM (írta: BARTHA BORBÁLA)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s