Növeld a hitedet azáltal, hogy Krisztust tanulmányozod! (Increasing Your Faith by Studying Christ by J.C. Ryle)

Szeretnéd, hogy több hited legyen? Akkor igyekezz azon, hogy minél jobban megismerd Jézus Krisztust! Tanulmányozd a te áldott Megváltódat egyre többet és többet, és törekedj arra, hogy minél jobban megismerd az Ő szeretetének hosszúságát, szélességét és magasságát! Tanulmányozd Őt minden egyes, betöltött szent hivatalában – tanulmányozd Krisztust mint az Őbenne hívő népének Főpapját, Gyógyítóját, Megváltóját, Pártfogóját, Hű Barátját, Tanítóját és Pásztorát!

Tanulmányozd Őt, de ne csak úgy, mint aki meghalt érted, hanem úgy is, mint aki most is él érted, s az Isten jobbja felől van; ne csak úgy, mint aki vérét ontotta érted, hanem úgy is, mint aki naponta közbenjár érted az Isten jobbján; és mint aki hamarosan újra eljön érted, és még egyszer meg fog állni ezen a földön!

Az a bányász, aki teljes mértékben meg van győződve afelől, hogy a kötél, amely őt a mélyből felhúzza, nem fog elszakadni, nyugtalanság és félelem nélkül tudja engedni, hogy felhúzzák őt. S az a hívő, aki mélyen és alaposan megismerte Jézus Krisztus teljességét, lesz az, aki a legnagyobb nyugalommal és békességgel fog utazni a kegyelemből a dicsőségbe! Ily módon a mindennapi imádságaitokban kell, hogy ezek a szavak is mindig benne legyenek: „Uram, növeld az én hitemet!”

„Ezokáért meghajtom térdeimet a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja előtt, A kiről neveztetik minden nemzetség, mennyen és földön, Hogy adja meg néktek az Ő dicsősége gazdagságáért, hogy hatalmasan megerősödjetek az Ő Lelke által a belső emberben; Hogy lakozzék a Krisztus a hit által a ti szívetekben; A szeretetben meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának, És megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig.”  (Eféz. 3:14-19)

ENGLISH:

Would you have more faith? Then seek to become more acquainted with Jesus Christ. Study your blessed Savior more and more, and strive to know more of the length and breadth and height of His love. Study Him in all His offices—as the Priest, the Physician, the Redeemer, the Advocate, the Friend, the Teacher, the Shepherd of His believing people.

Study Him as one who not only died for you—but is also living for you at the right hand of God—as one who not only shed His blood for you—but daily intercedes for you at the right hand of God—as one who is soon coming again for you, and will stand once more on this earth.

The miner who is fully persuaded that the rope which draws him up from the pit will not break, is drawn up without anxiety and alarm. The believer who is thoroughly acquainted with the fullness of Jesus Christ—is the believer who travels from grace to glory with the greatest comfort and peace. Then let your daily prayers always contain these words, “Lord, increase my faith.”

“For this reason I bow my knees before the Father, from whom every family in heaven and on earth is named, that according to the riches of his glory he may grant you to be strengthened with power through his Spirit in your inner being, so that Christ may dwell in your hearts through faith—that you, being rooted and grounded in love, may have strength to comprehend with all the saints what is the breadth and length and height and depth, and to know the love of Christ that surpasses knowledge, that you may be filled with all the fullness of God.” (Ephes. 3:14-19) 

Forrás/Source: An excerpt from “Old Paths”, http://jcrylequotes.com/2011/09/15/increasing-your-faith-by-studying-christ/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Növeld a hitedet azáltal, hogy Krisztust tanulmányozod! (Increasing Your Faith by Studying Christ by J.C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s