Tedd a mennyet zsúfoltabbá, és a poklot üresebbé! (Make Heaven More Full, Hell More Empty by J.C. Ryle)

work-for-christ
Munkálkodj Krisztusért!

Nézz előre, láss tovább, és tekints várakozva előre, a dolgok végső beteljesedésére! A legjobb dolgok még hátra vannak! Az idő rövid, és a vég már egyre közelebb van. A világ utolsó időszakai előtt állunk. Harcold meg a hitnek szép harcát! Munkálkodj tovább! Dolgozz tovább! Küzdj tovább! Imádkozz tovább! Olvasd az Igét tovább! Munkálkodj megfeszítve azért, hogy a saját lelked jó állapotban legyen! Tegyél erőfeszítéseket mások lelkének jó állapota érdekében is! Igyekezz azon, hogy még több embert tudj magaddal vinni majd a mennybe, és minden erőddel küzdj azért, hogy megments másokat! Tegyél valamit, Isten segítségével, hogy a mennyet zsúfoltabbá és a poklot üresebbé tegyed!

Beszélj azzal a fiatallal, aki ott áll melletted, és azzal az idősebbel, aki közel lakik hozzád! Beszélj azzal a szomszédoddal, aki soha nem jár el semmilyen istentiszteletre sem. Beszélj azzal a rokonoddal, aki sohasem olvassa a Bibliát, és csúfot űz a komoly istenfélő kegyességből. Kérleld őket, hogy igenis gondolkozzanak el a saját lelkük állapota felől! Könyörögj nekik, hogy menjenek el és hallgassanak meg valamit vasárnaponként – valami olyat, ami valóban az ő javukra válik majd, az örök életük szempontjából!

Próbáld meggyőzni őket arról, hogy ne úgy éljenek, mint a mezei vadak, amelyek elpusztulnak, hanem mint olyan emberek, akik arra vágynak, hogy megmeneküljenek. Nagy lesz a jutalmad a mennyben, ha megpróbálsz jót tenni az emberi lelkekkel. Igen nagy lesz a jutalma mindazoknak, akik megvallják Krisztust mások előtt!

ENGLISH:

Look forward, look onward and forward to the end! Your best things are yet to come. Time is short. The end is drawing near. The latter days of the world are upon us. Fight the good fight. Labor on. Work on. Strive on. Pray on. Read on. Labor hard for your own soul’s prosperity. Labor hard for the prosperity of the souls of others. Strive to bring a few more with you to heaven, and by all means to save some. Do something, by God’s help, to make heaven more full and hell more empty.

Speak to that young man by your side, and to that old person who lives near to your house. Speak to that neighbor who never goes to a place of worship. Speak to that relative who never reads the Bible in private, and makes a mockery of serious religion. Entreat them all to think about their souls. Beg them to go and hear something on Sundays which will be for their good unto everlasting life.

Try to persuade them to live, not like the beasts which perish, but like people who desire to be saved. Great is your reward in heaven, if you try to do good to souls. Great is the reward of all who confess Christ before others.

Forrás/Source: Részlet/An excerpt from J.C.Ryle’s tract: Our Souls! http://jcrylequotes.com/2012/04/11/make-heaven-more-full-hell-more-empty/ Source of illustration: http://s3.amazonaws.com/churchplantmedia-cms/harvest-bible-chapel-va/work-for-christ-subpage-banner.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Tedd a mennyet zsúfoltabbá, és a poklot üresebbé! (Make Heaven More Full, Hell More Empty by J.C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s