Krisztus drága vére! (The Precious Blood of Christ! by C.H. Spurgeon)

"Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban." (Róm. 6:23)
“Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.” (Róm. 6:23)

Megállva a kereszt lábánál, láthatjuk az Úr Jézus kezeit, lábait és oldalát, amelyeken mind-mind az Ő drága vérének vörös folyamai áradnak le.

Igen drága ez a vér a “megváltó és engesztelő hatásossága” miatt. Krisztus az Ő vére által népe bűneiért engesztelést szerzett; Isten megváltotta őket a törvény alól; békességük lett Istennel, és Vele eggyé lettek.

Krisztus vére szintén értékes a “megtisztító ereje” miatt. Ez a vér az, amely “minden bűntől megtisztít”! “Legyenek a bűneitek bár skarlátvörösek, olyan fehérek lesznek, mint a hó.” Jézus vére által a hívőn nem marad semmilyen szennyfolt, semmilyen bűn-ránc, sem kifogásolnivaló!

Ó drága vér, amely bennünket megtisztít, és mely elmossa bűneink tömkelegének foltjait, és lehetővé teszi nekünk azt, hogy Istentől elfogadottan állhassunk meg Ama Szeretettben – annak ellenére, hogy hányszor és hányféleképpen lázadtunk fel korábban a mi Istenünk ellen!

Krisztus vére szintén drága a “bennünket megőrző” ereje miatt. Biztonságban vagyunk a pusztító angyaltól a ránk hintett vér miatt. Emlékezzünk: az igazi oka annak, hogy Isten megkímélt minket nem volt más, mint az, hogy ezt a vért látta rajtunk!

Ebben van a mi vigasztalásunk, amikor a hitünk szeme megerőtlenedik – mert Istenünk szeme meg nem homályosodik!

Krisztus vére szintén drága a “megszentelő hatása” miatt. Ugyanaz a vér, amely azáltal, hogy elveszi a bűneinket, megigazít bennünket, utólagos kihatásaiban megeleveníti az új természetünket, és arra vezet minket, hogy leigázzuk a bűnöket, és hogy Isten parancsainak való engedelmességben tudjunk járni.

Nincs annál nagyobb ösztönző erő a szentségre, mint amely Jézus ereiből áramlik felénk!

És drága, kimondhatatlanul drága ez a vér, mert “mindent legyőző ereje” van. Meg van írva: “Győztek a Bárány vérén át!” Hogyan is tehettek volna másképpen? Az, aki Jézus drága vérével harcol, egy olyan fegyverrel harcol, amely nem vall kudarcot soha!

Jézus vére! A bűn meghal a jelenlétében, a halál megszűnik halálnak lenni, és megnyílnak a mennynek kapui!

Jézus vére! És mi tovább menetelünk, győzve és győzni – amíg csak bízunk ennek erejében!

ENGLISH:

Standing at the foot of the cross, we see his hands, and feet, and side, all distilling crimson streams of precious blood.

It is precious because of its “redeeming and atoning efficacy”. By it the sins of Christ’s people are atoned for;
they are redeemed from under the law; they are reconciled to God, and made one with Him.

Christ’s blood is also precious in its “cleansing power”. It “cleanses from all sin.” “Though your sins be as scarlet, they shall be white as snow.” Through Jesus’ blood there is not a spot left upon any believer, no wrinkle nor any such thing remains!

O precious blood, which makes us clean, removing the stains of abundant iniquity, and permitting us to stand accepted in the Beloved, notwithstanding the many ways in which we have rebelled against our God!

The blood of Christ is likewise precious in its “preserving power”. We are safe from the destroying angel under the sprinkled blood. Remember it is God’s seeing the blood which is the true reason for our being spared.

Here is comfort for us when the eye of faith is dim, for God’s eye is still the same.

The blood of Christ is precious also in its “sanctifying influence”. The same blood which justifies by taking away sin, does in its after-action, quicken the new nature and lead it onward to subdue sin and to follow out the commands of God.

There is no motive for holiness so great as that which streams from the veins of Jesus!

And precious, unspeakably precious, is this blood, because “it has an overcoming power”. It is written, “They overcame through the blood of the Lamb.” How could they do otherwise? He who fights with the precious blood of Jesus, fights with a weapon which cannot know defeat.

The blood of Jesus! sin dies at its presence, death ceases to be death, and heaven’s gates are opened!

The blood of Jesus! we shall march on, conquering and to conquer, so long as we can trust its power!

Kapcsolódó írás/Related article: 

https://igerenezek.wordpress.com/2012/12/07/jezus-vere-ezt-tudja-tenni-erted-what-the-blood-of-jesus-can-do-for-you-by-c-h-spurgeon/

Forrás/Source:http://www.gracegems.org/12/precious.htm and http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/11/17/the-power-of-christs-blood/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Krisztus drága vére! (The Precious Blood of Christ! by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: The Precious Blood of Christ! by C.H. Spurgeon | The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s