Virágozz ott, ahová plántálva vagy! (Blooming where we’re planted by C.H.Spurgeon)

spurgeon daily29

Ha a tenger hala ezt mondaná: “Ó, mennyire be tudnám mutatni Isten bölcsességét, ha énekelni tudnék, vagy ha fel tudnék röppenni egy fára, mint egy madár!” Ám tudod, igen furcsa látvány lenne egy hal a fán, és Isten bölcsességét sem tudnánk csodálni a fára felröppenő halakban! Ám amikor a hal az uszonyával mesterien szeli át a hullámokat, mindenki, aki csak figyeli, azt mondja, hogy milyen csodálatosan illik az élőhelyéhez, és milyen pontosan illeszkedik minden egyes csontja az életmódjához. Testvéreim – veletek ugyanez a helyzet!

Ha azt kezded el mondogatni, hogy “Én nem tudom Istent dicsőíteni ott, ahol vagyok, és úgy, ahogy vagyok!”, akkor a válaszom ez: sehol máshol nem tudnád, hacsak nem éppen ott, ahol vagy! Az isteni gondviselés, amely elrendezte körülményeidet, úgy rendezte azokat, hogy ha mindent figyelembe veszel, akkor meglátod, hogy igenis egy olyan helyzetben vagy, amelyben a lehető legjobban tudod Isten bölcsességét és kegyelmét bemutatni. Na már most, ha ezt el tudod tényként fogadni, akkor ez embert fog belőled faragni! Keresztény testvérem vagy testvérnőm, igen, ez képessé fog téged tenni arra, hogy olyan erővel szolgáld Istent, amelyet eddig még nem birtokoltál! Ugyanis ahelyett, hogy olyan szférákba vágyakoznál, amelyeket elérned lehetetlenség, az itt és most elvégzendő kötelességeidről fogsz érdeklődni, azt kérdezve, hogy “Milyen tennivalók vannak a kezem ügyében?”

Nem kell a lábaiddal bejárnod a fél országot, hogy munkálkodni valót találj – a tennivalók itt vannak, közel! Az elhívásod közel van az otthonodhoz; szent tennivalóid is közel vannak: az otthonod ajtajában és az otthonodban. Ami tennivalót csak talál a kezed, tedd meg azonnal, szíveddel-lelkeddel, és meg fogod látni: az ilyen jellegű, komolyan vett szolgálat a legjobb módszer arra, hogy az Úr Jézus Krisztust megdicsőítsd!

ENGLISH:

The fish of the sea might say, “How could I display the wisdom of God if I could sing, or mount a tree, like a bird; but you know fish in a tree would be a very grotesque affair, and there would be no wisdom of God to admire in fishes climbing trees; but when the fish cuts the wave with agile fin, all who have observed it say how wonderfully it is adapted to its habitat, how exactly its every bone is fitted for its mode of life. Brother, it is just so with you.

If you begin to say, “I cannot glorify God where I am, and as I am;” I answer, neither could you anywhere if not where you are. Providence, which arranged your surroundings, appointed them so that, all things being considered, you are in the position in which you can best display the wisdom and the grace of God. Now, if you can once accept this as being a fact, it will make a man of you. My Christian brother, or my dear sister, it will enable you to serve God with a force which you have not yet obtained, for then, instead of panting for spheres to which you will never reach, you will enquire for immediate duty, asking, “What does my hand find to do?”

You need not use your feet to traverse half a nation to find work, it lies close at hand. Your calling is near at home; your vocation lies at the door, and within it. What your hand finds to do, do it at once, and with all your might, and you will find such earnest service the best method in which you can glorify the Lord Jesus Christ.

From a sermon entitled “Things Present,” delivered May 9, 1869. Image by Antonio Machado under Creative Commons License.

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2010/03/blooming-where-were-planted.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Virágozz ott, ahová plántálva vagy! (Blooming where we’re planted by C.H.Spurgeon)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szia Éva,
   nagyon köszönöm, hogy elolvastad, és hogy még véleményt is írtál – ezt nagyon nagyra értékelem! 🙂 Köszönöm szépen! 🙂
   Hála Istennek – örülök, hogyha szólt neked ez a kis fordítás. Nekem is sok gondolkodni valót adott… 🙂
   Isten áldjon meg,

   Hajnalka

 1. Visszajelzés: Blooming where we’re planted by C.H.Spurgeon | The Master's Slave

 2. Visszajelzés: Virágozz ott, ahová plántálva vagy! C. H. Spurgeon | Élővízcsepp-Igei buzdítás minden napra

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s