Az evangélium egyszerűsége (The simplicity of the Gospel by C.H. Spurgeon)

spurgeon daily28

Istennek legyen hála az evangélium egyszerűségéért! Minél tovább élek, annál inkább áldom Istent azért, hogy nem egy klasszikus evangéliumot, vagy matematikai vagy metafizikai evangéliumot adott nekünk; nem egy olyan evangéliumot, amely csak a tudósokra és a nagy zsenialitással bírókra korlátozódik – hanem a szegény emberek evangéliumát, a földművelők evangéliumát adta nekünk, mert ez az a fajta evangélium, amelyre rábízhatjuk életünket és halálunkat! Számunkra ez nem a kifinomultság luxusa, hanem a legfontosabb, életet adó táplálék!

Mi nem szép szavakat akarunk akkor, amikor a szívünk a szomorúságtól elnehezedett, sem mély problémákat akkor, amikor az örökkévalóság szélén fekszünk, testben elgyengülten és lelkünkben megkísértve. Az ilyen időkben csak magasztalni tudjuk az evangélium áldott egyszerűségét! Jézus, a testben megjelent – Ő a lelkünk kenyere! Jézus, aki a kereszten vérzett a bűnösök helyett – Ő a lelkünk itala! Ez a kisgyermekek evangéliuma – és az erős férfiak ennél többet nem is akarnak!

ENGLISH:

God be thanked for the simplicity of the gospel. The longer I live the more I bless God that we have not received a classical gospel, or a mathematical gospel, or a metaphysical gospel; it is not a gospel confined to scholars and men of genius, but a poor man’s gospel, a ploughman’s gospel; for that is the kind of gospel which we can live upon and die upon. It is to us not the luxury of refinement, but the staple food of life.

We want no fine words when the heart is heavy, neither do we need deep problems when we are lying upon the verge of eternity, weak in body and tempted in mind. At such times we magnify the blessed simplicity of the gospel. Jesus in the flesh made manifest becomes our soul’s bread. Jesus bleeding on the cross, a substitute for sinners, is our soul’s drink. This is the gospel for babes, and strong men want no more.

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “Soul-Satisfying Bread,” delivered May 18, 1873. Image by Steve-h on Flickr under Creative Commons License.

Related article/Kapcsolódó írás:

https://igerenezek.wordpress.com/2012/05/17/az-egyszeru-evangelium-the-simple-gospel-by-c-h-spurgeon/

http://www.thedailyspurgeon.com/2011/08/simplicity-of-gospel.html

Reklámok

Az evangélium egyszerűsége (The simplicity of the Gospel by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s