És a hernyóból gyönyörű pillangó lett! (Then the worm became a splendid butterfly by J.R. Miller)


“Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén, az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel!” Kol. 3:1-2

Pál apostol itt arra emlékeztet bennünket, hogy a Krisztusban hívők kell, hogy egy feltámadott életet éljenek.

Jelenleg itt a földön élünk. Földünk utcáin sétálunk, valóságos házakban lakunk, amelyeket kövekből, téglából vagy fából építettek. A föld gyümölcseit esszük, és a föld mezőiből, gyümölcsöseiből és kertjeiből gyűjtjük be táplálékunk. Olyan ruhákat viselünk, melyeket földi anyagokból szőttek. A házainkat olyan művészi alkotásokkal díszítjük, melyeket emberi kezek készítettek. Földi életünk ügyes-bajos dolgai kötnek le bennünket. A boldogságunkat sokszor ennek a földi életnek a dolgaiban akarjuk megtalálni.

Ám a földi életünk után igenis lesz még élet! És ezt a mennynek hívjuk. Most még nem láthatjuk, mert az égen nincsen nyílás, amelyen keresztül akár csak egy bepillantást is kaphatnánk a mennybe. De a Szentírásban bőven találunk olyan utalásokat, melyek a menny szépségéről, boldogságáról és áldott voltáról szólnak. Tudjuk, hogy az egy olyan világ, amelyben nincsen szomorúság, bűn és halál. Pál apostol azt tanítja, hogy a keresztény ember, már az alatt az idő alatt is, amíg a földön él, kell, hogy ezt a mennyei életet élje.

Egyszer az egyik barátom egy gyönyörű, úgynevezett perui pillangót küldött nekem, művészileg kikészítve. Úgy tartják, hogy ez a kis teremtmény a legszebb az észak-amerikai rovarok közül. Világos-zöld színű, és sok különböző színű petty díszíti. A bebábozódása előtt azonban nem volt más, csak egy hernyó. Majd úgymond „meghalt” és belépett egy másik, magasabb létezési formába, ahogyan mondanánk — a hernyóból ugyanis gyönyörű pillangó lett! 

Ez a kis esemény a keresztény ember életének két szakaszát szemlélteti. Itt, jelen világunkban a földi állapotunkban vagyunk. Ezek után jön majd a mennyei állapotunk. S az “odafent való dolgok” ehhez a mennyei, szellemi élethez tartoznak. Isten bennünket, keresztényeket arra ösztönöz, hogy ezeket a magasabb, mennyei dolgokat keressük – már akkor is, amikor még ebben az alacsonyabb szintű, földi világban élünk. A mennyhez tartozunk, bár még nem élünk ott. 

Pál ugyanezt az igazságot fogalmazza meg, csak másféleképpen, amikor azt mondja, hogy az “állampolgárságunk a mennyben van”. Jóllehet ebben a földi világban élünk – de nem ide tartozunk. Itt csak idegenek és átutazók vagyunk!

ENGLISH:

“Since you have been raised to new life with Christ, set your hearts on things above! Set your minds on things above, not on earthly things!” Colossians 3:1-2

Paul reminds us that those who believe on Christ—should live a risen life.

We live on the earth at present. We walk on earth’s streets. We live in material houses, built of stones, bricks, or wood. We eat earth’s fruits, gathering our food from earth’s fields, orchards and gardens. We wear clothes woven of earthly fabrics. We adorn our homes with works of art that human hands make. We engage in the business of earth. We find our happiness in the things of this life.

But there will be a life after this! We call it heaven. We cannot see it. There is never a rift in the sky, through which we can get even a glimpse of it. We have in the Scriptures hints of its beauty, its happiness, its blessedness. We know it is a world without sorrow, without sin, without death. Paul’s teaching is that the Christian, while living on the earth—ought to begin to live this heavenly life.

One day a friend sent me a splendid butterfly, artistically mounted, known as the Lima Moth. This little creature is said to be the most beautiful of North American insects. Its color is light green with variegated spots. In its caterpillar state, it was only a worm. It died and entered its other or higher state, as we would say—and then the worm became a splendid butterfly. 

This illustrates the two stages of a Christian’s life. Here we are in our earthly state. After this will come the heavenly condition. “The things that are above” belong to this higher, spiritual life. But the Christian is exhorted to seek these higher things—while living in this lower world. We belong to heaven, although we are not yet living in heaven. 

Paul presents the same truth in another form, when he says, “Our citizenship is in heaven.” Though we are in this earthly world—but we do not belong here. We are only strangers and pilgrims. 

Forrás/Source: http://www.gracegems.org/09/12/12.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

És a hernyóból gyönyörű pillangó lett! (Then the worm became a splendid butterfly by J.R. Miller)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Then the worm became a splendid butterfly by J.R. Miller « The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s