ÁHÍTAT-MORZSÁK: NINCS SENKIBEN NAGYOBB SZERETET (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

garden1

Ki az, aki ne szeretne egy Igaz Barátot?

Pszichológusok megállapították, hogy mindenkinek szüksége van legalább egy olyan barátra, akivel megoszthatja érzéseit és gondolatait, és akivel megfelelő mennyiségű időt tud együtt tölteni. Ám nagyon sokaknak nincsenek egyáltalán barátaik, mert a barátság időigényes dolog, s ahogy egy angol mondás tartja, „ha szeretnénk egy jó barátot, nekünk magunknak is jó barátnak kell lennünk.” Időt, energiát nem sajnálva törekednünk kell arra, hogy tartsuk a kapcsolatot a barátunkkal, és őszinte szeretetünket és törődésünket a másik iránt megfelelő módon kifejezzük. Ha nem fektetünk be egy baráti kapcsolatba, ne is várjuk, hogy lesznek majd barátaink. Ugyanez igaz a Mennyei Barátságra is…

A belső szobánkban Isten személyében egy olyan hű Társra és Barátra találhatunk, aki jobban ismer bennünket, mint mi saját magunkat és jobban megért bennünket, mint mi saját magunkat, ismeri a szükségleteinket és feltétel nélkül szeret és elfogad bennünket. Jézus a mi Mennyei Barátunk, aki az életének a lefektetése által mutatta meg nekünk, hogy mennyire fontosak vagyunk számára:

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. (János 15:13)

Jézus úgy vált a Barátunkká, hogy az életét adta értünk szeretetből, s valójában mi is csak úgy válhatunk az ő barátaivá, ha engedelmesség által letesszük az életünket érte szeretetből.

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (János 15:14)

Jézus Úr, s ha engedelmességünk által megengedjük neki, hogy valóban az életünk minden területe fölött Úr lehessen, akkor ez által az engedelmesség által mutatkozik meg Isten iránti szeretetünk.

Aki ismeri parancsaimat és engedelmeskedik nekem, az szeret engem igazán! Aki pedig engem szeret, azt Atyám is szereti. Én is szeretem őt, ezért megmutatom és kijelentem neki magamat, hogy igazán megismerjen. (János 14:21)

A barátok kiváltsága az Úr megismerése! S mi is lehetne ennél csodálatosabb?! Ha Isten barátaivá válunk engedelmességünk által, akkor e fantasztikus kapcsolat áldásait, jutalmát nap mint nap átélhetjük : az Úr megosztja titkait velünk (János 15:15), meghallgatja imáinkat (János 15:7) és a Jézus iránti barátság miatt megnyerjük közvetlenül az Atya barátságát is (János 16:26-27), mivel a Fiú iránti phileo-szeretetünk miatt az Atya phileo-kedveltjeivé leszünk.

Talán nem elegen jutunk el a Teremtő Istennel való szoros, meghitt baráti közösségre, de tudnunk kell, hogy az út mindannyiunk előtt nyitva áll! Isten nem személyválogató, és csak rajtunk áll, hogy milyen közel kerülünk hozzá. A Mindenható Isten a barátságát ajánlja fel nekünk, viszonozzuk hát ezt az óriási kegyelmet!

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki az életét adja barátaiért. (János 15:13)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s