ÁHÍTAT-MORZSÁK: EKKOR ELHAGYTA ŐT AZ ÖRDÖG, ÉS ÍME ANGYALOK JÖTTEK, ÉS SZOLGÁLTAK NEKI /Máté 4:11/ (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

BB áhítat, hegyek, szivárvány

Jézust Isten Szelleme kivitte a pusztába, ahol az ördög megkísértette. Az Úr minden alkalommal Isten Igéjével verte vissza az ellenség támadását, és azok fölött így győzedelmeskedett! Az ördög pedig, minden kísértése végeztével (Lukács 4:13) eltávozott az Úrtól, akit aztán angyalok szolgáltak ki.

Azt vettem észre hit-utam során, hogy voltak, vannak intenzív időszakok, amikor az ellenség sokkal jobban támad, mint máskor. Olyan kihívásokat és kísértéseket helyez elém, amiben itt-ott, előbb vagy utóbb nagy valószínűséggel elbukom. Nincs is annál fájdalmasabb dolog, mint amikor az ember elesik, ráadásul érzékeny pontokon! Ilyen intenzív időszakokban azt tapasztalom, hogy az ördög halmozza kísértéseit, próbáit az ember életében. Gondoljunk csak Jóbra! Egyik pillanatról a másikra élete teljesen összeomlott, benne és körülötte minden megváltozott! Sőt, neve, ami azt jelenti „Hol van az Atya?” arról tanúskodik, hogy egy időre úgy tűnt, mintha maga az Úr is elrejtőzne előle, s teljesen egyedül maradna.

Ha Mózes első könyvétől haladva végigolvasnánk a Szentírást, egészen a Jelenések könyvéig, azt találnánk, hogy a Biblia szereplői mind-mind megpróbáltattak, kísértések során mentek át, s döntés elé lettek állítva, hogy megmutatkozzék szívük állapota! A kísértések, megpróbáltatások tehát nem kerülhetők el. Az örömhír azonban az, hogy nem örökkévalók, ha az Úrral harcolunk ellenük! Mit tett Jézus? Isten Igéjével verte vissza az ördög támadásait! Mi, esendő emberekként talán nem tudjuk olyan „profi” módon azonnal meghátrálásra késztetni a gonoszt, ahogy az Isten Fia tette, és a legrosszabb érzések közé tartozik, amikor sorozatosan elbukunk. Ám ne feledjük, Isten az életünk Mestere, aki tökéletesen szerkeszt mindent egybe! Amikor a kísértések elvégezték életünkben céljukat, odébb kell állniuk! Nem maradnak örökre életünk részei! Amikor megtanultunk a kísértéseknek ellenállni, az Úr Igéjével és Nevével azokat életünkből elűzni, megerősödünk, szellemileg magasabb helyre kerülünk. S egy-egy igazi győzelem után mi is olyan megkönnyebbülten érezhetjük magunkat, mintha csak a láthatatlan szellemvilágban nekünk is angyalok szolgálnának, mint magának az Úrnak.

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Az illusztráció forrása / Source of illustration: http://digitalnomad.nationalgeographic.com/files/2011/09/IMG_61011-590×393.jpg Bejegyezte: wordwatcherdawn

(Note to the English readers: This post is part of Borbála Bartha’s short devotional series which she writes in Hungarian. This one is about the trials and temptations that we as Christians face in our lives. She calls attention to the fact that trials are sure to come but God is on our side and with His help and with the help of His Word we can overcome even in these hard times. She mentions the example of Jesus who was tempted in the wilderness but overcame the devil by the Word of God. – wordwatcherdawn) 

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s