Állj a kereszt lábánál! (Stand at the Foot of the Cross by C.H. Spurgeon)

stand at the cross

“Mert Krisztus, mikor még erőtlenek voltunk, a maga idejében meghalt a gonoszokért.” — Róm. 5:6.

Van itt ma este közöttünk egy teológiai professzor, aki egy pár évvel ezelőtt már hallott engem prédikálni. Ő utána visszatért amerikai lakóhelyére, de most ismét ide látogatott. S ahogyan újra megláttam őt, nem tudtam nem arra gondolni, hogy bizonyosan úgy véli: én még mindig ugyanazon a régi témán csüggök; még mindig ugyanazt a régi nótát fújom – és egy szemernyit sem haladtam előre bármely új gondolatmenet felé. Még mindig ugyanazt a jó öreg evangéliumot hirdetem, méghozzá ugyanazzal a szöveggel, mint ahogyan azt mindig is tettem. És ha valóban ezt gondolná, igaza is lenne! Úgy vélem, e tekintetben igencsak hasonlítok egy bizonyos Cecil úrhoz, kisfiú korában. Az édesapja egyszer azt mondta neki, hogy várjon a kapualjban, amíg ő visszatér, majd pedig, mivel igen elfoglalt volt, a dolgait kezdte intézni a városban. Azonban a sok-sok tennivalója és elfoglaltsága mellett megfeledkezett fiáról. Beesteledett, és mire az édesapa végül hazaért, akkorra már mindent tűvé tettek Richard-ért. Az apa ezt mondta: “Ó Istenem, hiszen én ott hagytam őt reggel az alatt a bizonyos kapu alatt, és meghagytam neki, hogy maradjon ott, amíg érte nem megyek – nem ott van-e még mindig?” Odasiettek, és meg is találták a fiút!

Az ilyen egyszerű, gyermeki hitet nem szégyen megdicsérni! És az én Mesterem nekem is azt parancsolta egy pár évvel ezelőtt, hogy álljak a kereszt lábánál, amíg Ő megjön. Még nem tért vissza, de én igenis ott fogok állni addig, amíg az én Uram meg nem érkezik! Ha nem engedelmeskedem az Ő parancsának, és elhagyom azokat az egyszerű igazságokat, melyek pedig az emberi lelkek megtérésének eszközei, nem tudom, hogyan is várhatnám az Ő áldásait. Itt vagyok hát, és a kereszt lábánál állok, és még mindig ugyanazt a jó öreg történetet mondom, bár lehet, hogy egyes viszketeg fülűeknek idejétmúltnak hangzik, és bizonyos kritikusok pedig elcsépeltnek vélik. De én Krisztusról szeretek beszélni – arról a Krisztusról, aki szeretett, élt és meghalt, a bűnösök helyett, az Igaz a bűnösökért, hogy minket Istenhez vezéreljen!

“Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen”  (1Pét. 3:18)

“Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében. Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tűrést nemz, A békességes tűrés pedig próbatételt, a próbatétel pedig reménységet, a reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk. Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért.”  (Róm. 5:1-6)

ENGLISH: 

father-son-beach-5

“In due time Christ died for the ungodly.”—Romans 5:6.

There is a doctor of divinity here to-night who listened to me some years ago. He has been back to his own dwelling-place in America, and he has come here again. I could not help fancying, as I saw his face just now, that he would think I was doting on the old subject, and harping on the old strain; that I had not advanced a single inch upon any new domain of thought, but was preaching the same old gospel in the same old terms as ever. If he should think so he will be quite right. I suppose I am something like Mr.Cecil when he was a boy. His father once told him to wait in a gateway till he came back, and the father, being very busy, went about the city; and amidst his numerous cares and engagements, he forgot the boy. Night came on, and at last when the father reached home, there was great enquiry as to where Richard was. The father said, “Dear me, I left him early in the morning standing under such-and-such a gateway, and I told him to stay there until I came for him; I should not wonder but what he is there now.” So they went, and there they found him.

Such an example of childish simple faithfulness it is no disgrace to emulate. I received some years ago orders from my Master to stand at the foot of the cross until he came. He has not come yet, but I mean to stand there till he does. If I should disobey his orders and leave those simple truths which have been the means of the conversion of souls, I know not how I could expect his blessing. Here, then, I stand at the foot of the cross and tell out the old, old story, stale though it sound to itching ears, and worn threadbare as critics may deem it. It is of Christ I love to speak—of Christ who loved, and lived, and died, the substitute for sinners, the just for the unjust, that he might bring us to God.

“For Christ also suffered once for sins, the righteous for the unrighteous, that he might bring us to God.” (1Peter 3:18, ESV)

“Therefore, since we have been justified by faith, we have peace with God through our Lord Jesus Christ. Through him we have also obtained access by faith into this grace in which we stand, and we rejoice in hope of the glory of God. Not only that, but werejoice in our sufferings, knowing that suffering produces endurance, and endurance produces character, and character produces hope, and hope does not put us to shame, because God’s love has been poured into our hearts through the Holy Spirit who has been given to us. For while we were still weak, at the right time Christ died for the ungodly.” (Romans 5:1-6, ESV)

An excerpt from Spurgeon’s sermon “The Old, Old story”, delivered on 30th March 1862.

Forrás/Source: http://www.spurgeon.org/sermons/0446.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Állj a kereszt lábánál! (Stand at the Foot of the Cross by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Állj a kereszt lábánál! Spurgeon buzdító üzenete… | Élővízcsepp-Igei buzdítás minden napra

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s