ÁHÍTAT-MORZSÁK: AMIKOR IMÁDKOZOL, MENJ BE A BELSŐ SZOBÁDBA (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

BB forest rays

Szeretnél közelebb kerülni Istenhez? Szeretnéd jobban megismerni őt?

Ha egy barátot, barátnőt, családtagot vagy egy munkatársat szeretnénk jobban megismerni, akkor mit teszünk? Időt töltünk vele és sokat beszélgetünk. Istenhez is pontosan úgy lehet közel kerülni és őt megismerni, ha időt töltünk vele és sokat beszélgetünk. A Szentírás erre a következőképpen bátorít:

Te pedig, amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál Atyádhoz titokban, Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked. (Máté 6:6)

Miért annyira fontos, hogy a belső szobában rátaláljunk Istenre? Miért annyira fontos, hogy szavakkal vagy szavak nélkül szívünket a Mindenható előtt kitárjuk, és átadjuk neki sóhajainkat, szívünk titkos kéréseit? Miért annyira fontos, hogy várakozzunk Isten jelenlétében, hogy ne csak gondolatainkat, hanem érzéseinket is átadjuk neki? Miért annyira fontos, hogy belső szobánkban hálatelt szívvel magasztaljuk, dicsérjük és imádjuk az Urat?

Alapvető probléma még hívők körében is, hogy sokan – családi állapotuktól függetlenül – magányosak. Az élet értelméről mélyebben elgondolkodva, vagy nem kielégítő kapcsolat rendszerünkre gondolva a magány érzése szorongathatja az ember szívét, amivel nem könnyű szembe nézni. Ilyenkor a legtöbben pótszerekhez folyamodnak: tv-t néznek, a Facebook virtuális közösségébe menekülnek, nyakló nélkül édességen élnek, vagy kapcsolatokba ölik magányukat. Ezek a pótszerek azonban sohasem lehetnek hatásos ellenszerei az ember magányosságának.

Az Úr saját magával való közösségre teremtett bennünket, amit a belső szobánkban találhatunk meg. Jézus meghalt a kereszten, elvette a bűneinket, és megnyitotta az utat az Atyával való meghitt közösségbe. Ebben a közösségben szűnik meg az ember magányosnak lenni. Itt, a belső szobánkban találunk rá arra a hű Társra és Barátra, aki jobban ismer bennünket, mint mi saját magunkat, aki jobban megért bennünket, mint mi saját magunkat, és akiben teljesen megbízhatunk. Olyan beszélgető társra találunk az Atyában, aki érzéseinket ismeri és megérti, jobban, mint mi magunk. Tud szükségleteinkről, és betölti azokat, még akkor is, ha mi nem is tudjuk, pontosan mi lenne nekünk a legjobb. Itt, a belső szobánkban a szívet szorongató magányosságot és csüggedést az Istennel való mély, meghitt kapcsolat váltja fel, ahol megismerjük a szerető Mennyei Atyát, jelenlétét, békességét, örömét. Az Istennel eltöltött idő alatt megismerhetjük önmagunkat is, és az Ige fényében megláthatjuk, milyenek vagyunk, s miben kell változnunk.

Szeretnél boldog, megelégedett életet élni? A titok az Istennel való naponkénti, személyes közösségben rejlik!

Te pedig, amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál Atyádhoz titokban, Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked. (Máté 6:6)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s