Ragyogtasd a fényed! (Shine your light by C.H. Spurgeon)

shine your light

Mint ahogyan azt valaki már igen találóan megjegyezte: olyan hátsó ajtó van, amely a pokolba vezet, de olyan nincs, ami a mennybe! A mennybe vezető út ugyanis a Király Főútja, egy olyan út, melyet nem arra készítettek, hogy el legyen rejtve, hanem a becsületes utazók számára készült, akiknek nincsen semmi rejtegetnivalójuk. A hívőknek látszódniuk kell, hiszen ők a világ világossága – mégis vannak olyanok, akik a hátsó lépcsőkön felmászva próbálnak bejutni a mennybe, és az Urat csak éjszaka szolgálják. De nem szabad, hogy ez így legyen! Ott “hintsd” a vért, ahol mindenki láthatja, és hagyd, hogy az emberek igenis észrevegyék, hogy te hiszel az Úr Jézus Krisztus engesztelő áldozatában; akár tetszik nekik, akár nem, tudasd velük, hogy ez a te teljes üdvösséged és minden vágyad…

Csak hadd higgyenek mások a papokban – ám mi Krisztusban hiszünk! Csak hadd bízzanak mások a saját jó tetteikben – de mi Krisztus kiontott, drága vérében bízunk! Mások csak hadd bízzák magukat szervezetekre és érzésekre, a saját fegyelmezettségükre és fejlődésükre – de mi Jézus Krisztusban hiszünk, és csakis Őbenne; és jó erősen odaszegezzük hajónk árbocához az Ő engesztelő áldozatának véráztatta lobogóját!

“Nem kevesebbre épül hitem,
mint Jézus igazságosságára és szent vérére.
Más támaszra magam bízni nem merem,
Jézus Nevére hagyatkozom teljesen.
Krisztuson, az erős Kősziklán állok,
minden más talaj csak homok, ingoványos!”

ENGLISH:

It has been very well remarked that there is a back door to hell, but there is none to heaven. The way to heaven is the king’s highway, a way which is not made for concealment, but for honest travelers who have nothing to hide. Believers must be seen, for they are the lights of the world; yet there are some who try to go to heaven up the back stairs, and serve the Lord only by night. It must not be. Strike the blood where all can see it, and let men know that you are a believer in the Lord Jesus Christ’s atoning sacrifice: whether they like it or no, let them know that this is all your salvation and all your desire….

Let others believe the priest, we believe Jesus. Let others trust their works, we trust the sprinkled blood. Let others rely on frames and feelings, discipline and development, we believe in Jesus Christ and him only; and we nail to the mast the blood-red banner of atoning sacrifice.

“My faith is built on nothing less
Than Jesus’ blood and righteousness.
I dare not trust the sweetest frame,
But wholly lean on Jesus name.
On Christ, the solid rock, I stand,
All other ground is sinking sand.”

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “The Sacred Love-Token,” delivered August 22, 1875.

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/shine-your-light.html Source of illustration:  http://www.gabrielruhl.com/wp-content/uploads/2011/01/Im_gonna_let_it_shine.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s