ÁHÍTAT-MORZSÁK: MEGLÁTOGATOTT MINKET A FELKELŐ NAP A MAGASSÁGBÓL – Lukács 1:78 (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

BB sunrise2

Hosszú, sötét, hideg éjszaka után semminek sem örülünk annyira, mint az első – fák és házak mögül –, hajnalban kikandikáló napsugaraknak. A nap fénye és melege biztonságot áraszt, szívünkben vidámságot fakaszt. Ha addig sötéten láttuk életünk, a nap sugaraiban megfürödve, bársonyos melegében sütkérezve, máris jobb kedvre derülünk: reménység fakad fel bennünk.

Isten a felkelő nap szívet melengető képét tárja elénk, hogy elmondja, ilyen volt, amikor Jézus, az Isten Fia eljött a földre. A Fényt megpillantva, a sötétben és a halál árnyékában ülők szívében, új remény fakadt fel, ami azt sugallta, „Lehet, hogy eddig nyomorúságos volt az életem, de most ellátogatott hozzám a Csoda!”

Olyat láttak, amilyet korábban sohasem: Istent emberbőrben! Az Atya, nagy irgalmából, elküldte hozzánk a Szabadítót, aki bűneinket elvette, és az életünket sínre helyezte: Jézussal úticélunk világossá válik, s a nap fénye, ami soha többé életünkben meg nem szűnik, bennünk és körülöttünk mindent beragyog, s megvilágít.

Jézus eljött, és békességet hirdetett nekünk. Eljött, hogy Istennel, embertársainkkal és önmagunkkal megbékülhessünk. Eljött, és megmutatta az utat, hogy merre menjünk. Eljött, és bearanyozta életünk! Halleluja!

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Az illusztráció forrása/Source of illustration: http://lucydrewblog4u.blogspot.hu/2011/03/hawaii-day-5-sunrise-to-sunset.html Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s