Felfakadó vízforrás (A well of water springing up by A.B. Simpson)

“Örök életre buzgó víz kútfeje” (Ján. 4:14).

Amikor az életünkben túláradó módon szolgálunk mások felé, úgy találjuk, hogy az élet mély forrása felbuzog, és élő vízfolyamokban kezd kiáradni, melyek gazdagon ömlenek, hogy másokat megáldjanak, és hogy megmentsék a körülöttünk lévő világot. Csodálatos meglátni azt, hogy ez az áldás, ahogyan egyre önzetlenebb lesz, egyre nagyobbá válik. A szívünkben lévő víz csak egy forrás, de amikor segítőkészen mások szükségei felé nyílunk meg, akkor már nemcsak egy folyóként árad ki, hanem egy olyan deltatorkolattá válik, amely már sok-sok, hatalmas áldásokat hozó folyóknak a bőséges kiáradása lesz. A szeretet e túláradása a Szent Szellem személyéhez és áldott munkálkodásához kötődik, aki Jézus megdicsőülése után áradt ki a tanítványokra.

Ez az igazi titka a szolgálat erejének: egy olyan szív, amely telis-teli van Jézussal; Őbenne megelégedettséget talált; betöltekezett Szent Szellemmel; és annyira megtelt örömmel és szeretettel, hogy egyszerűen muszáj másoknak továbbadnia azt, amelyben oly bőségesen részesült. És mégis, minden egyes új szolgálat csak további betöltekezéseknek ad teret, és így még mélyebben részesülünk abból az életből, amely azáltal gyarapszik, hogy azt továbbadjuk.

Az elengedés kétszeres birtoklás,

ha meg akarsz kétszerezni minden áldást,

akkor add azt tovább!

(Részlet A.B. Simpson “Days of Heaven Upon Earth”, “Mennyei napok a földön” című áhítatos könyvéből.)

ENGLISH: 

“A well of water springing up” (John iv. 14).

In the life overflowing in service for others, we find the deep fountain of life running over the spring and finding vent in rivers of living water that go out to bless and save the world around us. It is beautiful to notice that as the blessing grows unselfish it grows larger. The water in the heart is only a well, but when reaching out to the needs of others it is not only a river, but a delta of many rivers overflowing in majestic blessing. This overflowing love is connected with the Person and work of the Holy Spirit which was to be poured out upon the disciples after Jesus was glorified.

This is the true secret of power for service, the heart filled and satisfied with Jesus, and so baptized with the Holy Ghost that it is impelled by the fulness of its joy and love to impart to others what it has so abundantly received; and yet each new ministry only makes room for a new filling and a deeper receiving of the life which grows by giving.

Letting go is twice possessing, 

Would you double every blessing, 

Pass it on. 

Forrás/Source: http://christianbookshelf.org/simpson/days_of_heaven_upon_earth_/february_1_a_well_of.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s