Csak egy a szükséges dolog! (Only one thing is needful by John Newton)


1779. augusztus 28.

Kedves Barátom!

A napok igen gyorsan szaladnak tova. Minden egyes nap a maga terhével együtt tovatűnik – hogy aztán soha ne térjen vissza. Mind az örömök, mind pedig a fájdalmak, melyek már mögöttünk vannak – mindörökre tovaszállnak! S ami még most a jövő, az is egyszer hasonlóképpen elmúlik majd. 

S hamarosan már véget is ér az életünk! Ó, bárcsak felismernénk ezt az igazságot, és bárcsak a dolgokat már most annak megfelelően ítélnénk meg, ahogyan majd vélekedünk ezekről akkor, amikor mindent magunk mögött kell majd hagynunk! Sok dolog, amely most fellelkesít, vagy éppen lehangol bennünket – akkor majd csekélységnek fog tűnni, könnyűnek és üresnek, mint a levegő!

Csak egy a szükséges dolog! Az,…
hogy alázatos hittel a szívünk egy legyen Krisztussal; 
hogy Ő legyen mindig szemeink előtt; 
hogy Őbenne örvendezzünk, aki Pásztorunk és osztályrészünk; 
hogy minden rendelkezésének alávessük magunkat, de nem kényszerűségből, mivel Ő hatalmasabb mint mi – hanem örvendező belenyugvással, azért, mert Ő bölcs és jó, és jobban szeret minket, mint mi saját magunkat; 
hogy az Ő igazságából táplálkozzunk; 
hogy az értelmünket, akaratunkat, érzelmeinket, képzeletünket és emlékezetünket – mind-mind az Ő megváltó szeretetének nagyszerű titkai töltsék be, áldásos hatásaikkal; 
   hogy mindent megtegyünk Jézusért; 
   hogy mindent Jézustól kapjunk; 
   és hogy mindent Jézusban találjunk meg! 

Sok mindent említettem most, de ezek mind összefoglalhatók egy kifejezésben — és ez nem más, mint a Jézusban való hit általi élet! 

Önmagunkban mi pusztán csak üres edények vagyunk – ám betöltetlenül nem maradhatunk! Ha nem Jézus lakozik szívünkben, betöltve életünket erejével és szent jelenlétével – akkor szívünk csak butaságokkal, hiábavalóságokkal és bosszúságokkal lesz tele!

ENGLISH:

August 28, 1779

My dear friend,
The days speed away apace! Each one bears away its own burden with it—to return no more. Both pleasures and pains which are past—are gone forever! What is yet future will likewise, soon be past. 

Our final end will shortly arrive! O to realize the thought, and to judge of things now in some measure suitable to the opinion which we shall form of them, when we are about to leave them all! Many things which now either elate or depress us—will then appear to be trifles as light as air!

Only one thing is needful—
to have our hearts united to Jesus in humble faith; 
to set Him always before us; 
to rejoice in Him as our Shepherd and our portion; 
to submit to all His appointments, not of necessity, because He is stronger than us—but with a cheerful acquiescence, because He is wise and good, and loves us better than we do ourselves; 
to feed upon His truth; 
to have our understandings, wills, affections, imaginations, memory—all filled and impressed with the great mysteries of His redeeming love; 
   to do all for Jesus; 
   to receive all from Jesus; 
   to find all in Jesus! 

I have mentioned many things, but they are all comprised in one—a life of faith in Jesus! 

We are empty vessels in ourselves—but we cannot remain empty. Unless Jesus dwells in our hearts, and fills them with His power and presence—they will be filled with folly, vanity, and vexation!

Forrás/Source: http://gracegems.org/Newton/john_newton_excerpts.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Csak egy a szükséges dolog! (Only one thing is needful by John Newton)” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s