Apró figyelmességekben kiáradó szeretet (Love flowing out in little gentlenesses by J.R. Miller)

— J. R. Miller (1840 – 1912)

“Mert aki innotok ád egy pohár vizet az én nevemben, mivelhogy a Krisztuséi vagytok, bizony mondom néktek, el nem veszti az ő jutalmát.” Márk 9:41

Valóban megdöbbentőnek tűnik, hogy Isten egy ilyen kicsiny kis dolgot is — azt, hogy valaki egy szomjas kereszténynek egy pohár vizet ad —  észrevesz és megjegyez. Ez megmutatja, mennyire kedvesek is Neki az Övéi, mivel már a legkisebb dolgot is, melyet csak megtesz valaki értük, Ő elfogadja, emlékezetében tartja, és megjutalmazza.

S annak említése, hogy valaki egy pohár vizet ad, azt sugallja, hogy ez az ígéret itt az apró, hétköznapi cselekedetekre vonatkozik – és nem annyira a nagy és feltűnő tettekre. Sokszor annyira fukarok vagyunk a segítőkészségünket illetően! Pedig Isten az Ő szeretetének ajándékait nem azért adta szívünkbe, hogy jól elzárjuk és ne használjuk azokat – hanem azért, hogy továbbadjuk másoknak! 

Önzőnek mondjuk azt az embert, aki megtagad egy pohár vizet attól, aki szomjas – mégis: sokunk folyamatosan ezt teszi! A szív az ugyanis, amely “szomjazik”, és a “víz”, melynek adását mi sokszor megtagadjuk, nem más, mint az emberi kedvesség!

A kedvesség az a szó, amellyel le lehet írni ezeket a kis tetteket. A kedvesség tehát nem más, mint apró figyelmességekben kiáradó szeretet. Úgy kell éljük életünket, hogy az folyamatos áldás legyen mások számára, bárhová is megyünk. S egy ilyen szolgálathoz egyedül csak a következőre van szükségünk: egy olyan szívre, amely tele van Krisztus iránti szeretettel – mert ha valóban szeretjük Krisztust, akkor szeretni fogjuk embertársainkat is, és a szeretet mindig talál módot a segítésre. S egy szív, amely teli van kedvességgel – nem fukarkodhat a téren, hogy másokat megáldjon!

ENGLISH:

“I tell you the truth, anyone who gives you a cup of water in My name because you belong to Christ — will certainly not lose his reward!” Mark 9:41 

It seems indeed astonishing — that God should keep note of such a little thing, as the giving of a cup of water to a thirsty Christian. It shows how dear to Him His people are — since the smallest things done to one of them — He accepts, remembers, and rewards.

The mention here of the giving of a cup of water suggests that this promise is for little, commonplace acts — rather than for great showy deeds. We are too stingy with our helpfulness. God has put His gifts of love into our hearts — not to be kept locked up and useless — but to be given out.

We would call a man selfish — who would refuse a cup of water to one who was thirsty; yet many of us do this continually. It is the heart which ‘thirsts’ — and the ‘water’ we refuse to give, is human kindness.

Kindness is just the word for these small acts. Kindness is simply love flowing out in little gentlenesses. We ought to live our lives — so that they will be perpetual blessingswherever we go. All that we need for such a ministry — is a heart full of love for Christ; for if we truly love Christ — e shall also love our fellow-men; and love will always find ways of helping. A heart filled with gentleness — cannot be miserly of its blessings.

Forrás/Source: http://gracegems.org/Miller/Daily_Bible_excerpts.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s