ÁHÍTAT-MORZSÁK: AKARATOD TELJESÍTÉSÉBEN LELEM KEDVEMET (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

Egy nap, ahogy az Úr jelenlétében időztem, Isten megmutatta, hogy van egy nagy kő a lelkemben. Egy olyan hatalmas követ mutatott, amit ember nem mozdíthat el. Amikor kérdeztem az Urat, mi lehet ez a nagy kő, Isten rávilágított arra, hogy ez az életemben levő önszeretet, ami meggátolja, hogy bizonyos területeken az Úr eszközévé legyek. Sokszor és sokféleképpen hívott és bátorított már az Úr, hogy ajándékaimat sorra használjam, de félelmek, kudarcok, hitetlenség visszatartottak bizonyos szolgálatok elvállalásában. Ahogyan az önszeretetre gondoltam, s kértem az Urat, hogy mozdítsa el ezt a nagy követ a lelkemből, az Úr megmutatta, mi az önszeretet ellenszéruma:

Akkor Jézus ezt mondta tanítványainak: Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és úgy kövessen engem. (Máté 16:24) 

Az önszeretet ellenszere tehát az önmegtagadás. Nem szerethetjük egyszerre magunkat is és az Urat is. Nem cselekedhetjük egyszerre a saját akaratunkat is és az Úrét is. Nem élhetjük egyszerre a saját életünket is és az Úrét is. Ha az Urat akarjuk követni, önmagunkat meg kell tagadni. Istennek életünkre vonatkozó csodálatos terve csak így valósulhat meg. Csak így lehetünk eszközök Isten kezében. Csak így követhetjük ebben is Mesterünk, aki abban lelte örömét, hogy az Atya akaratát cselekedte. Jézus ezért volt boldog, kiteljesedett életű. Ő ismerte a boldogság titkát, ami nem más, mint az Atyával való mély, meghitt közösség, teljes odaszánás és engedelmesség.

Akaratod teljesítésében lelem kedvemet, ó, Istenem, törvényed szívem közepén van. (Zsoltárok 40:9)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Az illusztráció forrása http://www.anchovy.durge.org/holiday/Wales/photos/p1010138.jpg Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s