Új tanok?! (“New Doctrine” by C.H. Spurgeon)

– posted by Phil Johnson, The Pyromaniacs

Tudom, hogy a büszke test mindig új ösvények kitaposásával akarja szolgálni Krisztust. A büszke ember arra vágyik, hogy új tanokat hirdessen; hogy új egyházat alapítson; hogy eredeti gondolkodó legyen; hogy elbíráljon és mérlegeljen dolgokat – bármit, csak engedelmeskednie ne kelljen! De nem ez a Krisztusnak való szolgálat! Hanem az, aki szolgálni akarja Krisztust, kell, hogy Őt kövesse; kell, hogy elégedett legyen azzal, hogy a régi kitaposott ösvényen jár, és hogy csak oda megy, ahová Krisztus mutatja neki az utat. Nekünk nem az a dolgunk, hogy ‘új utakon járók’ legyünk, hanem Krisztus alázatos másolatai kell, hogy legyünk. Nem szabad, hogy hitéletünkbe a saját kitalálmányaink belekeveredjenek; hanem az a dolgunk, hogy minden gondolatot, nézetet és véleményt Krisztus lábaihoz tegyünk, és megtegyük mindazt, amit Ő mond nekünk – egészen egyszerűen azért, mert Ő parancsolja azt! 

ENGLISH:

I know the proud flesh wants to serve Christ, by striking out new paths. Proud man has a desire to preach new doctrine, to set up a new Church; to be an original thinker, to judge, and consider, and do anything but obey. This is no service to Christ. He that would serve Christ must follow him; he must be content to tread only in the old footsteps, and go only where Christ has led the way. It is not for you and me to be originals; we must be humble copies of Christ. There must be nothing about our religion of our own inventing; it is for us to lay thought, and judgment, and opinion at the feet of Christ, and do what he bids us, simply because he gives the command.

Forrás/Source: An excerpt from “Christ’s Servant—His Duty, and Reward,” preached 3 August 1862 at the Metropolitan Tabernacle, http://teampyro.blogspot.hu/2009/11/new-doctrine.html Ford: wordwatcherdawn

Reklámok

Új tanok?! (“New Doctrine” by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Visszajelzés: The Christian…A Trailblazer?! (via Word in Focus) « The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s