Legyél hiteles keresztény! (Be Authentic in Your Christianity! by J.C. Ryle)

Legyél hiteles keresztény! / Be an authentic Christian.

Ezen bátorításomat szeretném mindazoknak címezni, akik már bátran felvették a keresztjüket, és őszintén követik Krisztust. Szeretném őket arra buzdítani, hogy legyenek kitartóak, és ne engedjék, hogy a nehézségek vagy az ellenszegülések megingassák őket.

Meglehet, hogy gyakran úgy találod: csak igen kevesen vannak melletted, és sokan ellened. Lehet, hogy hallod, ahogy kegyetlen, bántó dolgokat mondanak rólad. Lehet, hogy gyakran a szemedre vetik, hogy túl messzire mész, és túl szélsőséges vagy. De ne hallgass ezekre! Az ilyen megjegyzéseket hagyd teljesen figyelmen kívül. Csak menj tovább kitartóan!

Ha van valami, amit az embernek lelkiismeretesen, hitelesen, igazán, becsületesen és teljes szívéből kell csinálnia, az a saját lelke állapotával kapcsolatos tennivalók! Ha van bármilyen olyan dolog, amelyet nem szabad elhanyagolnia, és nemtörődöm módon végeznie, az a saját “üdvössége munkálásának” nemes feladata (Fil. 2:12)! Krisztusban hívő testvérem, kérlek, emlékezz erre jól! Bármit is teszel a hitéletedet illetően, azt jól csináld! Legyél hiteles! Legyél lelkiismeretes! Legyél őszinte! Legyél igaz!

Ha van valami ezen a világon, amely miatt az embernek soha nem kell szégyellnie magát, az az, hogy Jézus Krisztust szolgálja! A bűnök, a világiasság, a komolytalanság, a léhaság, az idő eltékozlása, a gyönyör-hajkurászás, a mogorvaság, a büszkeség miatt; illetőleg a pénz, öltözködés, vadászat, sportok, kártyázás, regényolvasás és az ehhez hasonló dolgok bálványozása miatt az embereknek igenis szégyellniük kellene magukat. Mert ha valaki ilyen életmódot folytat, az angyalok szomorúak lesznek, és a démonok ujjonganak. De az, ha valakit érdekel a lelke jólléte; törődik azzal; gyakran gondolkodik e felől; megtesz minden tőle telhetőt ennek érdekében; és a mindennapi életében a legfőbb, legfontosabb dologgá a lelke üdvösségét teszi – nos, mindezek miatt egyáltalán nincs szégyenkezni valója! Krisztusban hívő testvérem, emlékezz erre! Emlékezz erre akkor, amikor olvasod a Bibliát, és amikor imádkozol! Emlékezz erre vasárnaponként; emlékezz erre akkor, amikor Istent tiszteled és imádod! Soha ne szégyelld azt, hogy teljes szíveddel-lelkeddel végzed mindezeket a dolgokat, és hogy hiteles, lelkiismeretes és igaz vagy!

Az életünk évei igen gyorsan szaladnak tova. Ki tudja, hogy az ember nem az utolsó évét éli-e most? Ki tudja, nem hívják-e még ebben az évben, hogy Istene elé álljon? Ha készen akarsz találtatni, legyél hiteles és igaz keresztény. Ne legyél olcsó utánzat!

Jön már hamarosan az idő, amikor egyedül csak a hitelesség fogja kiállni a tűznek próbáját. A hiteles, őszinte megtérés Istenhez – a hiteles, igaz hit a mi Urunk Jézus Krisztusban – a hiteles szívbeli és életbeli szentség – ezek, egyedül csak ezek a dolgok fognak tudni majd megállni az ítélet idején, az Utolsó Napon. Nagyon komoly figyelmeztetés az, amelyet a mi Urunk, Jézus Krisztus mondott: “Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.” (Mát. 7:22-23)

ENGLISH:

I address it [i.e. this encouragement] to all who have courageously taken up the cross, and are honestly following Christ. I exhort them to persevere, and not to be moved by difficulties and opposition.

You may often find few with you, and many against you. You may often hear cruel things said of you. You may often be told that you go too far, and that you are extreme. Don’t listen to it. Turn a deaf ear to remarks of this kind. Press on.

If there is anything which a man ought to do thoroughly, authentically, truly, honestly, and with all of his heart, it is the business of his soul. If there is any work which he ought never to slight, and do in a careless fashion, it is the great work of “working out his own salvation” (Philippians 2:12). Believer in Christ, remember this! Whatever you do in religion, do it well. Be authentic. Be thorough. Be honest. Be true.

If there is anything in the world of which a man need not be ashamed, it is the service to Jesus Christ. Of sin, of worldliness, of flippancy, of frivolousness, of time-wasting, of pleasure-seeking, of bad temper, of pride, of making an idol of money, clothes, hunting, sports, card-playing, novel-reading, and the like–of all this a man should be ashamed. Living after this fashion he makes the angels sorrow, and the devils rejoice. But of living for his soul–caring for his soul–thinking of his soul–providing for his soul–making his soul’s salvation the principal and chief thing in his daily life–of all this a man has no cause to be ashamed at all. Believer in Christ, remember this! Remember it in your Bible-reading, and your private praying. Remember it on Sundays. Remember it in your worship of God. In all these things never be ashamed of being wholehearted, authentic, thorough, and true.

The years of our life are fast passing away. Who knows but this year may be the last in his life? Who can tell but that he may be called this very year to meet his God? If you would be found ready, be an authentic and true Christian. Do not be cheap imitation.

The time is fast coming when nothing but authenticity will stand the fire. Authentic repentance towards God–authentic faith towards our Lord Jesus Christ–authentic holiness of heart and life–these, these are the things which will alone stand the judgment at the last day. It is a solemn saying of our Lord Jesus Christ, “Many will say to me on that day, ‘Lord, Lord, did we not prophesy in your name, and in your name drive out demons and perform many miracles?’ Then I will tell them plainly, ‘I never knew you. Away from me, you evildoers!'” (Matthew 7:22-23)

Related articles/Kapcsolódó írások:

Forrás/Source: http://www.sermonindex.net/modules/articles/index.php?view=article&aid=2316 Source of illustration: https://igerenezek.files.wordpress.com/2012/09/6a00d83451f21569e20147e1fcd622970b-800wi.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Legyél hiteles keresztény! (Be Authentic in Your Christianity! by J.C. Ryle)” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kovács Kálmán

  Kedves Hajnalka !

  Köszönöm, hogy lefordítottad és megosztottad ezt velünk is. Szükségem volt nekem is ezekre a figyelmeztető szavakra. Örvendek, hogy ezektől a szerzőktől is fordítasz. Ritkán szoktak a puritánoktól fordítani, pedig nagyon mélyen és érthetően magyarázzák Isten Igéjét. Áldott hetet kívánok neked és további áldott fordításokat !

  Kálmán

  1. Kedves Kálmán!

   Nagyon hálás vagyok minden kedves visszajelzésedért és a bátorításodért – köszönöm szépen! A korai és kései puritán írók munkái nagyon sokat jelentenek a számomra, a Krisztus-központú, mély igei szemléletük, a hűséges, istenfélő életük és kitartásuk, és ahogyan ezt megfogalmazták az írásaikban, példaértékű a számomra. Korunk sokszor sekélyes kereszténységének van mit tanulnia tőlük! Az írásaik pedig valódi kincsesbányák! Onnan próbálok egy-egy gyöngyszemet, drágakövet felhozni, közkinccsé tenni, Isten kegyelméből.
   …S még igen sok lefordítandó gyöngyszem van 🙂 . És hálás vagyok Istennek azért, ha ezek az írások valóban a hívő testvéreim épülésére, áldására tudnak lenni.

   Köszönöm még egyszer a visszajelzésedet.

   Isten áldjon meg,

   Hajnalka

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s