Van-e már valódi békességed Istennel? (Do You Have True Peace With God? by J.C. Ryle)

Az Istennel való békesség igen nagy kincs!/Peace with God is a precious treasure.

Csak egyetlen dolog van, amely a lelkiismeretnek megnyugvást és békességet tud adni – és ez nem más, mint Jézus Krisztus vére, ha ráhintetik! A szív békességének nagy titka ugyanis az, hogy világosan megértjük: Krisztus halála ténylegesen kifizette a mi bűn-adósságunkat Isten felé, és hogy az Ő halálának érdeme tulajdoníttatik minden embernek, aki hisz Őbenne. Ez az, amely a lelkiismeret minden kínzó felsajdulásának tökéletesen megfelel: minden vádlásra választ ad, és minden félelmet elűz!

Istennel egyedül csak Krisztuson keresztül találhatunk békességet! Az Istennel való békesség ugyanis az az örökség, amelyet csak Neki állt hatalmában itt hagyni nekünk, amikor elhagyta ezt a világot. Minden más egyéb békesség csak nevetséges utánzat és káprázat. Majd amikor az éhséget étel nélkül lehet elmulasztani, a szomjat innivaló nélkül eloltani, és a fáradságot megnyugvás nélkül kipihenni – akkor és csakis akkor fognak majd az emberek Krisztus nélkül békességre lelni! Nos, Olvasó, van-e már igaz békességed Istennel? Tiéd-e már ez a békesség, amelyet Krisztus a saját vérével vásárolt meg, és melyet ingyen ajánlj fel mindenkinek, aki hajlandó azt elfogadni? Ó, ne nyugodj, ne nyugodj addig, amíg arra a kérdésre, hogy van-e már valódi békességed Istennel, megnyugtató választ nem tudsz adni!

Igazságok Isten Igéjéből:

“Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (Ján. 14:27) 

“Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, a melyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében. Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tűrést nemz, a békességes tűrés pedig próbatételt, a próbatétel pedig reménységet, a reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk. Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért. Bizonyára igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki. Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.” (Róm. 5:1-8)

“Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” (Mát. 11:28-30)

ENGLISH:

There is only one thing that can give peace to the conscience, and that is the blood of Jesus Christ sprinkled on it. A clear understanding that Christ’s death was an actual payment of our debt to God, and that the merit of that death is made over to man when he believes, is the grand secret of inward peace. It meets every craving of conscience. It answers every accusation. It calms every fear.

There is no peace with God except through Christ! Peace is His peculiar gift. Peace is that legacy which He alone had power to leave behind Him when He left the world. All other peace beside this, is a mockery and a delusion. When hunger can be relieved without food, and thirst quenched without drink, and weariness removed without rest—then, and not until then, will people find peace without Christ. Now, is this peace your own? Bought by Christ with His own blood, offered by Christ freely to all who are willing to receive it—is this peace your own? Oh, rest not—rest not until you can give a satisfactory answer to my question, have you true peace with God?

Truths from God’s Word:

“Peace I leave with you, My peace I give to you; not as the world gives do I give to you. Let not your heart be troubled, neither let it be afraid.” (John 14:27) 

“Therefore, having been justified by faith, we have peace with God through our Lord Jesus Christ, through whom also we have access by faith into this grace in which we stand, and rejoice in hope of the glory of God. And not only that, but we also glory in tribulations, knowing that tribulation produces perseverance; and perseverance, character; and character, hope. Now hope does not disappoint, because the love of God has been poured out in our hearts by the Holy Spirit who was given to us. For when we were still without strength, in due time Christ died for the ungodly. For scarcely for a righteous man will one die; yet perhaps for a good man someone would even dare to die. But God demonstrates His own love toward us, in that while we were still sinners, Christ died for us.” (Rom. 5:1-8) 

“Come to Me, all you who labor and are heavy laden, and I will give you rest. Take My yoke upon you and learn from Me, for I am gentle and lowly in heart, and you will find rest for your souls. For My yoke is easy and My burden is light.” (Mat 11:28-30) 

Forrás/Source: Tract: Justification and “Holiness”, “Without Christ”. http://jcrylequotes.com/2012/07/11/do-you-have-true-peace-with-god/ and http://jcrylequotes.com/2010/03/23/the-secret-of-inward-peace/

Kapcsolódó írás/Related article: 

https://igerenezek.wordpress.com/2012/09/18/a-jezusra-nezes-orom-es-megnyugvas-the-satisfaction-of-looking-unto-jesus-by-j-c-ryle/

Source of illustration: https://igerenezek.files.wordpress.com/2012/09/52.jpg Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s