Krisztus az egyetlen út! (Christ the Only Way by J.C. Ryle)

“Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” (Ján. 14:6)

Egyedül csak Krisztus vére tud minket megtisztítani; egyedül csak Krisztus igazságossága tud minket felruházni; egyedül csak Krisztus áldozata tud nekünk jogosultságot adni a mennyre. Zsidóknak és nemzsidóknak, tanultaknak és tanulatlanoknak, gazdagoknak és szegényeknek – mindenkinek, függetlenül az életben betöltött helyzetétől és helyétől, vagy Jézus Krisztus által kell megmentetnie – vagy el kell vesznie mindörökre! És az apostol nyomatékosan hangsúlyozza: “És nincsen senki másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.”[Apcsel. 4:12] Isten, a mennyei Atya senki mást nem bízott meg, nem pecsételt el és nem jelölt ki arra, hogy a bűnösök Megváltója legyen, csakis és kizárólag Krisztust! Az élet és halál kulcsai egyedül csak az Ő kezében vannak, és mindenkinek, aki üdvösséget akar, Őhozzá kell jönnie!

Igazságok Isten Igéjéből: 

“Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” (Ján. 14:6) 

“Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.” (Ján. 3:16-17)

“Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem  általment a halálból az életre. Bizony, bizony mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most van, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és akik hallják, élnek. Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában: És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia. Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, a melyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, és kijőnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt mûvelték, a kárhozat feltámadására.” (Ján. 5:24-29)

ENGLISH:

Only the blood of Christ can cleanse us; only the righteousness of Christ’s can clothe us; Only the sacrifice of Christ can give us a title to heaven. Jews and Gentiles, educated and uneducated, rich and poor—everyone, no matter what their position or standing in life must either be saved by Jesus Christ or lost forever. And the Apostle emphatically adds, “There is no other name under heaven given to men by which we must be saved.” [Acts 4:12] There is no other person commissioned, sealed, and appointed by God the Father to be the Savior of sinners, except Christ. The keys of life and death are only found in His hand, and all who want to be saved must go to Him.

Truths from God’s Word: 

“Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through Me.” (John 14:6) 

“For God so loved the world that He gave His only begotten Son, that whoever believes in Him should not perish but have everlasting life. For God did not send His Son into the world to condemn the world, but that the world through Him might be saved.” (John 3:16-17)

“Most assuredly, I say to you, he who hears My word and believes in Him who sent Me has everlasting life, and shall not come into judgment, but has passed from death into life. Most assuredly, I say to you, the hour is coming, and now is, when the dead will hear the voice of the Son of God; and those who hear will live. For as the Father has life in Himself, so He has granted the Son to have life in Himself, and has given Him authority to execute judgment also, because He is the Son of Man. Do not marvel at this; for the hour is coming in which all who are in the graves will hear His voice and come forth— those who have done good, to the resurrection of life, and those who have done evil, to the resurrection of condemnation.” (John 5:24-29)

Kapcsolódó írások/Related articles:

https://igerenezek.wordpress.com/2012/07/11/gyere-jezushoz-come-to-jesus-by-j-c-ryle/

https://igerenezek.wordpress.com/2012/09/07/az-udvossegre-jutas-utja-the-way-to-be-saved-by-c-h-spurgeon/

https://igerenezek.wordpress.com/2012/09/09/ne-keslekedj-gyere-jezushoz-most-do-not-delay-in-coming-to-christ-by-j-c-ryle/

https://igerenezek.wordpress.com/2012/09/07/en-mar-az-orokkevalosagban-vagyok-te-pedig-annak-szelen-allsz-ott-i-am-in-eternity-and-you-are-on-the-brink-by-james-smith/

Forrás/Source: Tract: One Blood, http://jcrylequotes.com/2012/06/15/christ-the-only-way/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Krisztus az egyetlen út! (Christ the Only Way by J.C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Christ the Only Way by J.C. Ryle (via Word in Focus) « The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s