A Jézusra nézés: öröm és megnyugvás! (The Satisfaction of Looking Unto Jesus by J.C. Ryle)

Olvasó, nézz kitartóan és állhatatosan Jézusra, ha belső békét szeretnél! Nézz bármely olyan dologra, amely saját magadból fakad – és soha nem fogod azt érezni, hogy a lelkiismereted tiszta és nyugodt! A saját életed és tetteid; az önerőből való megtérésed és megjavulásod; a saját erkölcsiséged és rendszabályaid; a gyülekezetbe járásod és az egyházi szentségekben való részesülésed; a saját Biblia-olvasásod és imádkozásaid; az adakozásaid és jótékonykodásaid – ugyan mi mások lennének mind, mint az emberi tökéletlenség nagy kupacának alkotóelemei? Ne támaszkodj ezekre, még egy pillanatra sem, a saját megigazulásodat illetően! A vágyaid, érzéseid, előítéleteid, ízlésed, szokásaid és irányultságaid bizonyítékaiként lehet, hogy ezek alkalomadtán hasznosnak bizonyulnak. Ám az Isten általi elfogadottság jogalapjaként mindezek teljességgel értéktelenek! Nem tudnak neked vigaszt nyújtani; nem tudják elhordozni a bűneid terhét; Isten kutató, vizsgálódó tekintete előtt meg nem állhatnak. Ne támaszkodj semmi másra, csak a megfeszített Krisztusra, és arra az engesztelésre, amelyet Ő végzett el érted a Golgotán. Ez, csakis ez a békesség útja!

Nézz kitartóan és állhatatosan a kereszten szenvedett Jézusra, és ne hallgass azokra, akik arról próbálnak meggyőzni, hogy nézz másfelé, máshová! Emberek ezrei néznek korunkban állandóan másra a megfeszített Krisztus helyett, és titokban azon tűnődnek, miért is nem találnak nyugalmat és vigaszt. Az egyházra néznek, az egyházi szentségekre, az istentiszteletre, vagy a szolgálatokra – oktalanul végcélként tekintenek e dolgokra és használják ezeket, ahelyett, hogy csak eszközökként élnének velük. Meg kell változniuk e tekintetben, ha valóban békét és nyugalmat szeretnének találni. Egyedül csak Krisztus vére tudja ugyanis a lelkiismeretet megtisztítani, és az emberi lélek nyomasztó terheit felemelni!

…Egyszerűen csak Krisztusra nézz! Egyéb vallások lehet, hogy úgymond jónak tűnnek az egészség és bőség napjaiban, ám teljes csődöt mondanak a halál órájában és a betegség ágyán. Ezzel szemben a Jézusban való hit, minél többet gyakorolja valaki, annál jobbnak, hasznosabbnak, vidámítóbbnak és vigasztalóbbnak fog találtatni!

Nézz kitartóan és állhatatosan Jézusra! S a hitedet hamarosan felváltja majd a látás, a reményt pedig a bizonyos valóság! Nézz hit által Jézusra, már itt, a földön is, és akkor az a jövő vár rád, hogy meglátod majd Őt szemtől szemben a mennyben is! Igen, a szemeid Őreá tekintenek majd; az Ő drága fejére, amelyet töviskoszorúval koronáztak meg; kezeire és lábaira, melyeket szögek ütöttek át; és az oldalára, amelyet lándzsával szúrtak át. És valósággal megtapasztalod majd, hogy a látás igenis a hit áldott, boldog következménye, és hogy ha hitben Jézusra nézel, az azt eredményezi, hogy meglátod Jézust az Ő dicsőségében, és mindörökké Vele élsz majd! S amikor felébredsz az Ő hasonlatosságára átalakulva, boldog elégedettség lesz az osztályrészed!

Igazságok Isten Igéjéből:

“Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, a kit Kettősnek hívtak, nem volt ő velük, amikor eljött Jézus. Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképpen el nem hiszem. És nyolc nap múlva ismét benn voltak az õ tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva volt, bement Jézus, és megállt a középen és monda: Békesség néktek! Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. És felelt Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.” (Ján. 20:24-29)

“Annakokáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra, a ki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.” (Zsid. 12:1-2)

“Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra, akiket Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen. Amelyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között, hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dicséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor; akit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek [benne], kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek: Elérvén hitetek célját, a lélek üdvösségét.” (1Pét. 1:3-9) 

ENGLISH:

Reader, look steadily at Jesus on the cross, if you want to feel inward peace. Look to anything of your own, and you will never feel comfortable. Your own life and doings, your own repentance and amendment, your own morality and regularity, your own church-going and Sacrament-receiving, your own Bible-reading and your prayers, your own almsgiving and your charities- what, what are they all but a huge mass of imperfection? Rest not upon them for a moment, in the matter of your justification. As evidences of your wishes, feelings, bias, tastes, habits, inclinations, they may be useful helps occasionally. As grounds of acceptance with God they are worthless rubbish. They cannot give you comfort; they cannot bear the weight of your sins; they cannot stand the searching eye of God. Rest on nothing but Christ crucified, and the atonement He made for you on Calvary. This, this alone is the way of peace.

Look steadily to Jesus on the cross, and listen not to those who would persuade you to look elsewhere. Thousands of people in the present day are constantly looking to something else instead of Christ crucified, and secretly wondering that they do not find rest and comfort. They look to the Church, or the Sacraments, or the service- or the ministry, and insensibly use them as ends, instead of using them as means. They must change their plan, if they wish to find peace. It is the blood of Christ which alone can purge the conscience, and take the burden off the soul.

…Keep on simply looking to Jesus. Other plans of religion look well in the days of health and prosperity, but break down entirely in the hour of death, and on the bed of sickness. Faith in Jesus will be found better, more useful, more cheering, more comforting, the more it is used.

Keep on looking unto Jesus. Faith shall soon be changed to sight, and hope to certainty. Looking to Jesus on earth by faith, you shall end with seeing Jesus eye to eye in heaven. Those eyes of yours shall look on the head that was crowned with thorns, the hands and feet that were pierced with nails, and the side that was pierced with a spear. You shall find that seeing is the blessed consequence of believing, and that looking at Jesus by faith, ends with seeing Jesus in glory, and living with Jesus for evermore. When you awake up after His likeness, you shall be satisfied.

Truths from God’s Word:

“Now Thomas, called the Twin, one of the twelve, was not with them when Jesus came. The other disciples therefore said to him, “We have seen the Lord.” So he said to them, “Unless I see in His hands the print of the nails, and put my finger into the print of the nails, and put my hand into His side, I will not believe.” And after eight days His disciples were again inside, and Thomas with them. Jesus came, the doors being shut, and stood in the midst, and said, “Peace to you!” Then He said to Thomas, “Reach your finger here, and look at My hands; and reach your hand here, and putit into My side. Do not be unbelieving, but believing.” And Thomas answered and said to Him, “My Lord and my God!” Jesus said to him, “Thomas, because you have seen Me, you have believed. Blessed arethose who have not seen and yet have believed.” (John 20:24-29, NKJV)

“Therefore we also, since we are surrounded by so great a cloud of witnesses, let us lay aside every weight, and the sin which so easily ensnares us, and let us run with endurance the race that is set before us, looking unto Jesus, the author and finisher of our faith, who for the joy that was set before Him endured the cross, despising the shame, and has sat down at the right hand of the throne of God.” (Hebr. 12:1-2, NKJV)

“Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, who according to His abundant mercy has begotten us again to a living hope through the resurrection of Jesus Christ from the dead, to an inheritance incorruptible and undefiled and that does not fade away, reserved in heaven for you, who are kept by the power of God through faith for salvation ready to be revealed in the last time. In this you greatly rejoice, though now for a little while, if need be, you have been grieved by various trials, that the genuineness of your faith, being much more precious than gold that perishes, though it is tested by fire, may be found to praise, honor, and glory at the revelation of Jesus Christ, whom having not seen you love. Though now you do not see Him, yet believing, you rejoice with joy inexpressible and full of glory, receiving the end of your faith—the salvation of your souls.” (1Pet. 1:3-9, NKJV)

Forrás/Source: http://gracegems.org/23/Ryle_looking.htm, and http://jcrylequotes.com/2012/02/01/keep-looking-unto-jesus/ and http://jcrylequotes.com/2012/07/13/rest-on-nothing-but-christ-crucified/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

A Jézusra nézés: öröm és megnyugvás! (The Satisfaction of Looking Unto Jesus by J.C. Ryle)” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Még mindig KRISZTUSRA van szükségünk! (We still need HIM – Selected Quotes) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

  2. Visszajelzés: Van-e már valódi békességed Istennel? (Do You Have True Peace With God? by J.C. Ryle) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s