A keskeny út csúcsán! (The summit of the narrow way by J.C. Ryle)

Van Skóciában egy hegyszoros, amelyet Glencoe-nek neveznek. Ez a hágó gyönyörűen illusztrálja azt, milyen is lesz majd a mennybe érkezés annak az embernek, aki Krisztushoz jött. A Glencoe-en átvezető út során az utazó egy hosszú és meredek emelkedőn halad felfelé, melynek útvonala telis-tele van kis kanyarokkal és apró fordulókkal. Ám amikor a hegyszoros tetejét eléri az ember, egy nagy követ pillant meg az út szélén, amelyre ez a felirat van vésve: “Pihenj meg, és adj hálát!” Ezek a szavak pontosan leírják azokat az érzéseket, amelyekkel majd minden, Krisztushoz jött ember a végén belép a mennybe. A keskeny út csúcsát meghódítjuk, megpihenünk fárasztó utazásunktól, és megnyugodva leülünk majd Isten királyságában. Hála tölti el a szívünket, amikor visszatekintünk majd élet-utunkra – arra a meredeken felfelé emelkedő útra, amelyen Isten vezetett bennünket – , és amikor meglátjuk ezen út minden egyes kanyarja és fordulója mögött Isten tökéletes bölcsességét. Felfelé tartó utunk minden fáradalmát elfelejtjük majd a dicsőséges, mennyei nyugalmunkban. Itt, ebben a mi földi világunkban a Krisztusban való megnyugvásunk még legteljesebb formájában is csak törékeny és részleges, de “mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik” [1Kor. 13:10]. Hála legyen Istennek, hogy igenis közeleg az a nap, amikor elérjük a “régi ösvény” végét, s a hívők nyugalma tökéletes és teljes lesz, és nagy hála fakad majd fel a szívünkben Isten felé!

ENGLISH:

There is a pass in Scotland called Glencroe[1], which supplies a beautiful illustration of what heaven will be to the man who comes to Christ. The road through Glencroe carries the traveller up a long and steep ascent, with many a little winding and many a little turn in its course. But when the top of the pass is reached, a stone is seen by the wayside, with these simple words engraven on it, “Rest, and be thankful.” Those words describe the feelings with which every one who comes to Christ will at length enter heaven. The summit of the narrow way will be won: we shall cease from our weary journeying, and sit down in the kingdom of God. We shall look back over all the way of life with thankfulness, and see the perfect wisdom of every little winding and turn in the steep ascent by which we were led. We shall forget the toils of the upward journey in the glorious rest. Here in this world our sense of rest in Christ at best is feeble and partial; but “when that which is perfect is come, that which is in part shall be done away.” Thanks be unto God, a day is coming when the end of the “old path” will be reached, and believers shall rest perfectly and be thankful!

Forrás/Source: Részlet/An excerpt from J.C. Ryle’s “Holiness – Thirst Relieved”, http://www.facebook.com/pages/Gospel-Expositions-by-JC-Ryle/136549273145567 and http://books.google.hu/books?id=iw1cIUDBqsMC&pg=PA175&lpg=PA175&dq=#v=onepage&q&f=false.

Source of illustration: http://sun-surfer.com/photos/2012/01/Glencoe-Scotland.jpg Ford.: wordwatcherdawn


[1] i.e. Glencoe (today)

Reklámok

A keskeny út csúcsán! (The summit of the narrow way by J.C. Ryle)” bejegyzéshez 7 hozzászólás

        1. Thank you – I have checked it out and she really did. I so much appreciate her honesty, bravery and humility in doing so. It must have been very painful to her. May the Lord bless her and strengthen her.
          Thank you. God bless you.

  1. Visszajelzés: Felfelé, a menny felé! Közelebb Istenhez! (Upward to heaven! Nearer to God! by C.H. Spurgeon) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s