Egy nagy szenvedély! (One Passion! by Martyn Lloyd-Jones)

Az, ha úgy gondoljuk, hogy a kereszténységünk pusztán csak egy kötelesség; ha nagyon elégedettek vagyunk saját magunkkal amiatt, hogy nem tettünk meg bizonyos dolgokat, vagy éppenséggel amiatt, hogy megtettünk más egyéb dolgokat – nos, az majdhogynem teljesen ellentmond a kereszténységnek! Ha arra, hogy ismered Őt és Őhozzá tartozol, nem mozdul meg az egész bensőd, és nem árad szét benned a legnagyobb öröm; ha ez nem a legcsodálatosabb dolog a számodra itt a földön és fenn a mennyben, akkor jobban teszed, ha jó alaposan megvizsgálod a szívedet újra! Már gyakran idéztem Zinzendorf gróf[1] mondatát: “Egy nagy szenvedélyem van: Krisztus maga, Ő egyedül!” 

ENGLISH: 

The idea that our Christianity is a duty, this being rather pleased with ourselves when we have not done some things and when we have done others, is almost a contradiction of Christianity. If you are not moved and thrilled, if knowing him and belonging to him is not to you the most wonderful thing on earth and the most wonderful thing in heaven, you had better examine yourself again. I have often quoted that statement of Count Zinzendorf: “I have one passion! It is he and he alone!” 

Forrás/Source: An extract from “Captivated by Him”, http://www.facebook.com/pages/Martyn-Lloyd-Jones-Recordings-Trust/101277279928410, source of illustration: http://xemanhdep.com/gallery/nature-heart/nature-heart18.jpg Ford.: wordwatcherdawn


[1] Nikolaus Ludwig von Zinzendorf und Pottendorf, Zinzendorf és Pottendorf birodalmi grófja (1700–1760), német vallási és szociális reformer, a Moráviai Egyház püspöke. – a ford. Forrás: Wikipédia.

Reklámok

Egy nagy szenvedély! (One Passion! by Martyn Lloyd-Jones)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s