Mi is tehát a te életed? (What is Your Life? by Martyn Lloyd-Jones)

A keresztény ember mindent az örökkévalóság, nem pedig az idő fényében szemlél. Azonban ha a dolgokat makacsul mindig csak az idő szemszögéből nézzük és ítéljük meg, lehangoltak, szomorúak és legyőzöttek leszünk. Mi is tehát az idő? Valójában nem más, “csak egy pillanat”. Ha az időről pusztán emberi szinten, hétköznapi, földi módon gondolkodunk, akkor azt mondjuk: “Hetven év! Ó, milyen hosszúnak is tűnik!” Igen, de most vedd ezt a hetven évet, és helyezd az örökkévalóság kontextusába. Mi az örökkévalóság? Nos, egyszerűen nincsen vége! El tudsz képzelni egymillió évet? Természetesen nem. Próbálj meg elképzelni egymilliárd évet. Persze, hogy ezt sem tudod! Majd pedig gondolj arra, hogy valami csak tart és tart és tart – örökkön örökké! Mi is tehát hetven év, ehhez viszonyítva? Csak egy pillanat, egy villanás! “Mert micsoda a ti életetek?” – kérdezi Jakab. “Csak pára az!” (Jak. 4:14) Egy kis szellő, amely jött, és már tova is tűnt. Ezért van az, hogy Pál apostol azt tudja mondani, hogy a mi “könnyű szenvedésünk” csak “egy pillanatig” tart – merthogy már ez az új, keresztény idő-szemlélet él benne. És mihelyst ez benned is megvan, minden olyan dolog felett, amely ellened támad, máris több mint győztes vagy! 

Igazságok Isten Igéjéből:

“Azért nem csüggedünk; sőt ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal  napról-napra újul. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök  dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor. 4:16-18)

“Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk? A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk? Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít; Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is  érettünk: kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é? A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, az által, aki minket szeretett, mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.”  (Róm. 8:31-39)

ENGLISH:

The Christian views everything in the light of eternity, not in the light of time. It is because we persist in judging everything from the standpoint of time that we get depressed and defeated. What is time, then? Well, time is really “but… a moment.” You think of it in the human, ordinary, earthly manner. And you say, “Seventy years! How long it seems!” Yes, but now take that seventy years and put it into the context of eternity. What is eternity? Well, there is no end to it. Can you think of a million years? Of course not. But then think of a billion years. Of course you cannot. But think of that going on and on and on forever and ever. What is seventy years in that context? It is a moment, a flash. “What is your life?” says James. “It is a vapour” (James 4:14). Like a breath of air, it has come, and it has gone. So the apostle Paul is able to say that our “light affliction” is “but for a moment” because he has this whole new Christian view of time, and as soon as you have this, you are already more than conqueror over everything that is set against you.
(Martyn Lloyd-Jones, “In Trials and Tribulations”)

Truths from God’s Word: 

“Therefore we do not lose heart. Even though our outward man is perishing, yet the inward man is being renewed day by day. For our light affliction, which is but for a moment, is working for us a far more exceeding and eternal weight of glory, while we do not look at the things which are seen, but at the things which are not seen. For the things which are seen are temporary, but the things which are not seen are eternal.” (2Cor. 4:16-18)

“What then shall we say to these things? If God is for us, who can be against us? He who did not spare His own Son, but delivered Him up for us all, how shall He not with Him also freely give us all things? Who shall bring a charge against God’s elect? It is God who justifies. Who is he who condemns? It is Christ who died, and furthermore is also risen, who is even at the right hand of God, who also makes intercession for us. Who shall separate us from the love of Christ? Shall tribulation, or distress, or persecution, or famine, or nakedness, or peril, or sword? As it is written: “FOR YOUR SAKE WE ARE KILLED ALL DAY LONG; WE ARE ACCOUNTED AS SHEEP FOR THE SLAUGHTER.” Yet in all these things we are more than conquerors through Him who loved us. For I am persuaded that neither death nor life, nor angels nor principalities nor powers, nor things present nor things to come, nor height nor depth, nor any other created thing, shall be able to separate us from the love of God which is in Christ Jesus our Lord.” (Romans 8:31-39)

Kapcsolódó írások/Related articles: 

https://igerenezek.wordpress.com/2012/07/25/eljunk-az-orokkevalosagnak-let-us-live-for-eternity-by-j-c-ryle/

https://igerenezek.wordpress.com/2012/03/17/az-orokkevalosag-fenyeben-szemleld-a-dolgokat-having-perspective-in-light-of-eternity-by-j-c-ryle/

http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/09/12/the-joyous-christian/

Forrás/Source: http://www.facebook.com/pages/Martyn-Lloyd-Jones-Recordings-Trust/101277279928410 Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Mi is tehát a te életed? (What is Your Life? by Martyn Lloyd-Jones)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Thanks for mining up this excerpt. What a grand perspective it gives. If we would but renew our minds to this truth daily, how we would be strengthened to stand fast in our faith. Thank you once again for doing the work to find and share these gems!

  2. Visszajelzés: Mindannyiunkat az örökkévalóság vár! (Eternity Awaits Us All! by K.P. Yohannan) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s