Az életed lényege a szeretet legyen! (Love Must Be Your Life by C.H. Spurgeon)

Hitetek szerint ti már kétszer születtetek, és egy új, mennyei életet kaptatok Istentől – mi többet tesztek tehát, mint mások? Hát nem kellene-e megmutatnotok azt, hogy több van bennetek, mint másokban, azáltal, hogy engeditek, hogy belőletek több szeretet áradjon ki? Hiszen tőlünk sokkal többet várnak el, mint a még újjá nem született emberektől, és ez így is van rendjén, és érthetően igen magas elvárások vannak azok irányába, akik ilyen magasröptű kijelentéseket tesznek. S ha egy, magát kereszténynek valló ember a mindennapi viselkedését tekintve nem jobb, mint az istentelenek, akkor biztos lehetsz benne, hogy az az ember még egyáltalán nem keresztény! Nekünk ugyanis egy magasabb, mennyei élet van a birtokunkban; Isten minket egy nemesebb életszintre emelt fel, mint a világi embereket, és pontosan ezért kell, hogy az életünk nemesebb legyen, és fennköltebb elvek által vezérelt. A sötétség gyermekei csak hadd viszonozzák a rosszat rosszal, és csak hadd folytassák a maguk kis harcait, veszekedéseit, irigykedéseit, a rosszindulatoskodásokat és a bosszúállást – de ami titeket illet, ó, ti hívők, ti a szeretet Istenének gyermekei vagytok, és ezért az életetek lényege a szeretet kell, hogy legyen!

Igazságok Isten Igéjéből:

“Mikor azért kiment vala, monda Jézus: …Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.” (Ján. 13:31-35)

“Mert ez az üzenet, a melyet kezdettõl fogva hallottatok, hogy szeressük egymást,… arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért. A kinek pedig van miből élnie e világon, és elnézi, hogy az ő atyjafia szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, miképen marad meg abban az Isten szeretete? Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.” (1Ján. 3:11, 16-18)

“Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást. Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk.” (1Ján. 4:7-12)

ENGLISH:

You believe yourselves to be twice born, you have received a new and heavenly life; what do ye more than others? Ought ye not to show that there is more in you than in others, by letting more come out of you than comes out of others? Much more is expected of us than of the unregenerate, naturally and rightly expectation runs high in reference to men who make such high professions; and if the professed Christian be no better in his daily conversation than the ungodly, depend upon it he is no Christian man at all. We possess a higher life, and we are lifted to a nobler platform than the common sons of men, and therefore we must lead a nobler life and be guided by sublimer principles. Let the children of darkness meet evil with evil, and carry on their wars and fightings, their strifes and their envyings, their malice and their revenge: but as for you, O believers, ye are the children of the God of love, and love must be your life. 

Truths from God’s Word:

“So, when he had gone out, Jesus said: “…A new commandment I give to you, that you love one another; as I have loved you, that you also love one another. By this all will know that you are My disciples, if you have love for one another.”” (John 13:31-35, NKJV)

“For this is the message that you heard from the beginning, that we should love one another… by this we know love, because He laid down His life for us. And we also ought to lay down our lives for the brethren. But whoever has this world’s goods, and sees his brother in need, and shuts up his heart from him, how does the love of God abide in him? My little children, let us not love in word or in tongue, but in deed and in truth.” (1John 3:11, 16-18, NKJV)

“Beloved, let us love one another, for love is of God; and everyone who loves is born of God and knows God. He who does not love does not know God, for God is love. In this the love of God was manifested toward us, that God has sent His only begotten Son into the world, that we might live through Him. In this is love, not that we loved God, but that He loved us and sent His Son to be the propitiation for our sins. Beloved, if God so loved us, we also ought to love one another.No one has seen God at any time. If we love one another, God abides in us, and His love has been perfected in us.” (1John 4:7-12, NKJV)

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “Overcome Evil With Good,” delivered October 8, 1876. Image by nosha on Flickr under Creative Commons License.

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/08/love-must-be-your-life.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s