MAGÁT KRISZTUST! (HIMSELF by A.B. Simpson)

Most pedig szeretnék Jézusról beszélni nektek – csakis és kizárólag Jézusról! Sokszor hallom, hogy az emberek azt mondják: “Bárcsak meg tudnám ragadni az isteni gyógyulást, de nem tudom!” Van, hogy azt mondják: “Már az enyém!”, és ha megkérdezem tőlük: “Mit a tiéd?”, a válasz sokszor ez: “Megkaptam az áldást!”, néha pedig ez: “Már enyém az ismeret!”, és máskor megint: “Megkaptam a gyógyulást!”, és “Enyém a megszentelődés!” De hála Istennek, hogy minket megtanítottak arra, hogy nem az áldás, nem a gyógyulás, nem a megszentelődés, tehát nem egy dolog az, amit akarunk, hanem valami sokkal-sokkal jobb: “a Krisztus” – azaz magát Krisztust akarjuk! Milyen gyakran látjuk ezt az Ő Igéjében is:­ “Ő vette el a mi erőtlenségünket, és Ő hordozta a mi betegségünket![1]“; Ő maga “vitte fel a bűneinket a testében a fára[2]“! Jézus Krisztus Személye tehát az, akit mi akarunk, akire vágyunk! Túl sokan vannak olyanok, akiknek már megvan az ismeretük, még sincs hasznukra. Ott van a tudás a fejükben, a lelkiismeretükben és az akaratukban – de valahogyan Krisztus még mindig nincs ott az életükben és szellemükben, csak e szellemi valóság külsődleges kifejeződését és szimbólumait birtokolják.

Láttam egyszer az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának egy példányát, amelyet ügyes művészek egy fémlemezre véstek, és amikor közelről megnézted, mást nem láttál, csak egy darab iratot, de amikor ugyanezt távolról nézted, George Washington arca ábrázolódott ki rajta. Messzebbről nézve ugyanis az ő arca vált jól kivehetővé a betűk árnyékolása folytán, és így én megláttam a személyt – nem a szavakat, nem a fogalmakat! –, és akkor azt gondoltam: “Igen, így kell nekünk is a Szentírásra tekintenünk és Isten gondolatait megértenünk – meg kell látnunk abban a szeretet arcát, ahogy sugárzik és ragyog! Nem az ismeretet, nem a tantételeket, hanem magát Jézust kell, hogy lássuk — az Életet és Forrást, aki az egész életünket fenntartja az Ő szent jelenlétének erejével!”

ENGLISH:

I wish to speak to you about Jesus, and Jesus only. I often hear people say, “I wish I could get hold of Divine Healing, but I cannot.” Sometimes they say, “I have got it.” If I ask them, “What have you got?” the answer is sometimes, “I have got the blessing”, sometimes it is, “I have got the theory”; sometimes it is, “I have got the healing”; sometimes, “I have got the sanctification.” But I thank God we have been taught that it is not the blessing, it is not the healing, it is not the sanctification, it is not the thing, it is not the it that you want, but it is something better. It is “the Christ”; it is Himself. How often that comes out in His Word ­ “Himself took our infirmities and bare our sicknesses”, Himself “bare our sins in his own body on the tree”! It is the person of Jesus Christ we want. Plenty of people get the idea and do not get anything out of it. They get it into their head, and itinto their conscience, and it into their will; but somehow they do not get Him into their life and spirit, because they have only that which is the outward expression and symbol of the spiritual reality.

I once saw a picture of the Constitution of the United States, very skillfully engraved in copper plate, so that when you looked at it closely it was nothing more than a piece of writing, but when you looked at it at a distance, it was the face of George Washington. The face shone out in the shading of the letters at a little distance, and I saw the person, not the words, nor the ideas; and I thought, “‘That is the way to look at the Scriptures and understand the thoughts of God, to see in them the face of love, shining through and through; not ideas, nor doctrines, but Jesus Himself as the Life and Source and sustaining Presence of all our life.”

Related article (in English only): 

http://shadeofthemoriahtree.wordpress.com/2012/07/03/

Forrás/Source: http://www.biblebelievers.com/simpson-ab_himself.html http://www.cmalliance.org/about/history/simpson Ford.: wordwatcherdawn


[1] Mát. 8:17, Ézs. 53:4 – a ford.

[2] 1Pét. 2:24 – a ford.

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s