Kövesd a Bárányt! (Follow the Lamb! by Horatius Bonar)

“Az én juhaim hallják az én szómat, és követnek engem.”     Ján. 10:27

Keresztény testvérem, kell, hogy az egész életed az Úr folyamatos követése legyen! 

Annak idején, a megtérésedkor azzal kezdted, hogy hátat fordítottál a világnak, és elkezdtél “Jézusra nézni” –  tedd hát ezt továbbra is! Az, hogy Krisztusra néztél, akkor nyugalmat adott neked, és meggyógyította a lelkedet – így az, ha naponta Őreá nézel, állandósítja lelked nyugalmát, és tökéletessé teszi a szellemi egészségedet!

Keresztény testvérem, ha bármikor is leveszed szemed a keresztről, óhatatlanul visszafelé fogsz elindulni, meghidegülsz, és elfelejtkezel arról, hogy a korábbi bűneidből Isten megtisztított (2Pét. 1:9). Ez a kereszt – Krisztus keresztje – élet, egészség, szentség, vigasz, erő és öröm a számodra; ne engedd, hogy bármi is a kereszt és közéd álljon!

Keresztény testvérem, az életed egy könyv; méretét tekintve lehet, hogy kisebb vagy nagyobb terjedelmű. A megtérés nem egyéb, mint csupán csak címoldala, vagy előszava e könyvnek. A könyvet még meg kell írni; és az éveid, heteid és napjaid lesznek annak fejezetei, oldalai és sorai! Ez a könyv az örökkévalóságra íródik; legyen hát gondod rá, hogy jól megírt könyv legyen! E könyvet ugyanis mind a barátok, mind pedig az ellenségek alaposan elolvassák majd; jól vigyázz hát, mi kerül bele, vigyázz minden egyes szóra! Isten figyelő szeme előtt íratik e könyv; írattassék hát Istent tisztelő módon; léhaság és könnyelműség nélkül; de egyben bátran, feszélyezettség és félelem nélkül is!

ENGLISH:

“My sheep hear my voice, and they follow me.”     John 10:27

Christian, your whole life is to be one continuous following of the Lord. 

You began with turning your back upon the world, and ‘looking to Jesus’; keep ever thus. Looking to Him brought rest to you at first, and healed your soul; so, looking to Him daily will maintain your rest and perfect your spiritual health.

Christian, should your eye ever be withdrawn from the cross, you will be sure to go backwards, to grow cold, and to forget that you were purged from your old sins (2 Peter 1:9). That cross is life, health, holiness, consolation, strength, joy; let nothing come between it and you.

Christian, your life is a book; it may be a volume of larger or smaller size. Conversion is but the title-page or the preface. The book itself remains to be written; and your years and weeks and days are its chapters and pages and lines. It is a book written for eternity; see that it be written well. It is a book for the inspection of enemies as well as friends; be careful of every word. It is a book written under the eye of God; let it be done reverently; without levity, yet without constraint or terror.

Forrás/Source: http://www.gracegems.org/SERMONS/Follow%20the%20Lamb.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s