Jól gondold meg, ki után mész! (Be careful who becomes your guide by C.H. Spurgeon)

Fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy igenis utánozzuk azokat, akiket csodálunk. A szeretet furcsa hatással bír a természetünkre: az általunk hőn szeretett alakzatra formál át bennünket. Az igazi tanítvány olyan, mint az agyag a fazekas-korongon – Mestere a saját képére formálja és alakítja őt. Lehet, hogy tudatában sem vagyunk ennek, de bizonyosan átformálódunk azoknak hasonlatosságára, akik hatásának alárendeljük magunkat.

Akárki legyen is hát, kedves barátom, a te urad és mestered, annak a képére formálódsz át! Ha úgy döntesz, hogy engeded, hogy egy olyan ember vezessen téged, aki az élvezetek megszállottja, te magad is egyre léhább leszel; ha egy olyan valakit csodálsz, aki a kapzsiság rabszolgája, te magad is kapzsi leszel; ha pedig egy olyan illető befolyásol, aki az erkölcstelenség és romlottság kedvelője, te magad is erkölcstelen és romlott leszel. Ha egy olyan ember lesz a hősöd, aki megveti Isten Igéjét, nem telik sok időbe, és már te is ezt fogod tenni – ugyanis miközben csodálattal tekintesz rá, egyfajta fényképezési folyamat történik, és te, mint egy érzékeny nyomólemez, befogadod az illető képmását. Figyelmeztetlek tehát: jól gondold meg, ki után mész, kit követsz!

“Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.” (2Kor. 3:18)

ENGLISH:

We must be all conscious that we imitate those whom we admire. Love has a strange influence over our nature, to mould it into the form beloved. A true disciple is like clay on the wheel, and his Master fashions him after his own image. We may be scarcely conscious of it, but we are most surely being conformed to the likeness of those to whose influence we submit ourselves.

Whoever then your Master may be, dear friend, you are changing into his image: if you choose to be led by the votary of pleasure, you will become more and more frivolous; if you admire the slave of avarice, you will become avaricious, if you feel the sway of the minion of vice, you will grow vicious yourself. If a man who despises the word of God becomes your hero, you will ere long despise it too: while men are gazing upon him with admiration, a kind of photography is going on, and you, like a sensitive plate, receive his image. I charge you, therefore, to be careful who becomes your guide.

“But we all, with unveiled face, beholding as in a mirror the glory of the Lord, are being transformed into the same image from glory to glory, just as by the Spirit of the Lord.” (2Cor. 3:18, NKJV)

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/be-careful-who-becomes-your-guide.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Jól gondold meg, ki után mész! (Be careful who becomes your guide by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s