Az üdvösségre jutás útja (The Way To Be Saved by C.H. Spurgeon)

Az üdvösségre jutás útja az, hogy Krisztushoz jövünk! Krisztus egy Személy, egy élő Személy, aki tele van isteni erővel a megtartásra. Üdvözítő erejét nem egyházi szentségekbe, könyvekbe, vagy papokba helyezte, hanem Önmagában adja; és ha szeretnél ebben részesülni, akkor igenis Őhozzá kell jönnöd! Ugyanis még mindig Ő az örök kegyelem forrása és kútfeje. Az üdvösség nem szerezhető meg Krisztus megkerülésével, vagy úgy, hogy csak bizonyos mértékig közeledsz Hozzá. Krisztushoz kell jönnöd, ténylegesen Őhozzá, és szükséges, hogy egy személyes kapcsolódás jöjjön létre az Úr Jézus és a te szellemed között! S ez nyilvánvalóan nem lehet természetes szintű, hiszen az Ő teste a mennyben van, mi pedig itt a földön – nem, hanem egy szellemi kapcsolat kell, hogy létrejöjjön, amely által a szíved, a lelked és az elméd Krisztushoz jön, s a hited, mint egy kéz, megérinti Őt szellemben, mintegy megragadja Őt, amikor hittel Felé fordulsz, és így életet és kegyelmet nyersz az Ő isteni ereje által.

Mint ahogy régen az a bizonyos asszony megérintette Jézus ruhájának szegélyét, és az Úrból isteni erő áradt ki feléje, és az asszony meggyógyult; a hit hosszú karja most is meg tudja érinteni az Ő isteni és emberi Személyét az Őbenne bízás, reménykedés és megnyugvás által – jóllehet Krisztus távol, a mennyben van –, és erő árad ki Tőle a mi szellemünkbe, és a lelkünk meggyógyul, bármilyen betegségben szenvedett is! 

Igazságok Isten Igéjéből:

“Mikor ezeket mondá nékik, ímé egy főember eljövén leborula előtte, mondván: Az én leányom épen most halt meg; de jer, vesd reá kezedet, és megelevenedik. És felkelvén Jézus követé őt tanítványaival együtt. És ímé, egy asszony, a ki tizenkét év óta vérfolyásban szenved vala, hozzájárulván hátulról, illeté az ő ruhájának szegélyét. Mert ezt mondja vala magában: Ha csak ruháját illetem is, meggyógyulok. Jézus pedig megfordulván és reá tekintvén, monda: Bízzál leányom; a te hited megtartott téged. És meggyógyult az asszony abban az órában.” (Mát.9:18-22)

“Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” (Ján. 14:6)

“És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.” (Apcsel. 4:12)

ENGLISH:

The way to be saved is to come to Christ. Christ is a person, a living person, full of power to save. He has not placed his salvation in sacraments, or books, or priests, but he has kept it in himself; and if you want to have it you must come to him. He is still the one source and fountain of eternal mercy. There is no getting it by going round about him, or only going near to him: you must come to him, actually to him, and there must be a personal contact established between the Lord Jesus and your spirit. Of course it cannot be a natural contact, for his body is in the heavens and we are here; but it must be a spiritual contact, by which your mind, heart, thought, shall come to Christ, and faith, like a hand, shall touch him spiritually, grasp him by believing upon him, and receive life and grace from his divine power.

Just as when the woman of old touched his garment’s hem, the virtue went out of him to her, and she was healed; so now, though he be yonder, faith’s long hand can touch his divine and human person, by confiding, trusting, and resting in him, and so virtue will flow from him into our soul, and our mind shall be healed of whatsoever disease it hath. 

Truths from God’s Word:

“While He spoke these things to them, behold, a ruler came and worshiped Him, saying, “My daughter has just died, but come and lay Your hand on her and she will live.” So Jesus arose and followed him, and so did His disciples. And suddenly, a woman who had a flow of blood for twelve years came from behind and touched the hem of His garment. For she said to herself, “If only I may touch His garment, I shall be made well.” But Jesus turned around, and when He saw her He said, “Be of good cheer, daughter; your faith has made you well.” And the woman was made well from that hour.” (Matt.9:18-22, NKJV)

“Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through Me.” (John 14:6, NKJV)

“Nor is there salvation in any other, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.” (Acts 4:12, NKJV)

Forrás/Source: From a sermon by C.H. Spurgeon entitled “Unwillingness To Come To Christ,” delivered November 2, 1876. http://www.thedailyspurgeon.com/2012/08/the-way-to-be-saved.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Az üdvösségre jutás útja (The Way To Be Saved by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Krisztus az egyetlen út! (Christ the Only Way by J.C. Ryle) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s