Uram, növeld az én hitemet! (Lord, Increase My Faith! by C.H. Spurgeon)

A hit nem egy gyom, amely minden szemétdombon megterem, anélkül, hogy törődnének vele, vagy művelnék azt – nem, hanem a hit egy olyan növény, amely mennyei módon növekedik, és amelynek isteni vigyázásra és öntözésre van szüksége. Egyedül csak Ő, a hitünk elkezdője és bevégzője az, aki ezt növelni tudja. Mint ahogyan egy ember sem szerzi meg a kezdeti hitét magától, hanem csakis Isten Szelleme által, senkinek sem lesz több hite, hanem csak ugyanennek az isteni erőnek a munkálkodása által. A Jézuson megnyugvó Szent Szellemnek kell, hogy minket is felkenjen, vagy máskülönben a hitünk mértéke nem tud növekedni.

Tehát, testvérem, ez az imádság fakadjon fel a szívedből Isten felé: “Uram, kérlek, növeld az én hitemet!” – és ez egy sokkal bölcsebb út lesz, mint ha saját erődből eldöntenéd, hogy “Majd jobban fogok hinni!”, mert lehet, hogy megdorgáltatsz a büszkeséged miatt, és még erőtlenebb állapotba zuhansz, s még kevésbé hiszel majd. Ne hozd hát meg e hiábavaló elhatározást, hogy szörnyű csüggedésbe ne ess; ne mondd hát, hogy “Majd én több hitet szerzek magamnak!”, hanem inkább így imádkozz: “Uram, hiszek, segíts a hitetlenségemen!” Ebben rejlik sok bölcsesség.

ENGLISH:

Faith is not a weed to grow upon every dunghill, without care or culture: it is a plant of heavenly growth, and requires divine watching and watering. He who is the author of faith and the finisher of it, is the only one who can increase it. As no man ever obtains his first faith apart from the Spirit of God, so no man ever getteth more faith except through the working of that selfsame divine power. The Spirit which rests upon Jesus must anoint us also, or the measure of faith will not be enlarged.

Breathe then the prayer to God, my brother, “Increase my faith:” this will be a far wiser course than to resolve in your own strength, “I will believe more,” for, perhaps, in rebuke of your pride you will fall into a decaying state, and even believe less. After having made so vainglorious a resolution, you may fall into grievous despondency: do not therefore say, “I will accumulate more faith,” but pray “Lord, I believe, help thou mine unbelief.” Herein is your wisdom. 

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “Increased Faith The Strength Of Peace Principles,” delivered October 15, 1876. Image by Jackie on Flickr under Creative Commons License.

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/08/lord-increase-my-faith.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s