Lásd Krisztust, a Megfeszítettet! (…and Him Crucified by C.H. Spurgeon)

– posted by Phil Johnson, Pyromaniacs

“Ha meg szeretnéd látni Krisztus dicsőségét úgy, mint ahogy arról az Atya is bizonyságot tett, akkor igenis sokat kell időznöd az Ő halálánál!

Ne csak arról beszélj nekem, hogy milyen volt Krisztus élete, a maga tisztaságában. Ezt tudom, és nagyon örülök is ennek, de mondom nektek, hogy Krisztus halála, annak minden nyomorúságával és szenvedésével együtt, a legnagyszerűbb pontja és alkotórésze az egésznek!

Jézus követendő példáját valóban minden módon igyekeznünk kell felmutatni, de az általa elvégzett engesztelés még nagyszerűbb; és nektek, uraim, akik elkezdtek beszélni az ember Krisztusról, és hízelgő, hangzatos dicshimnuszokat zengtek Róla, majd pedig elfordultok, és megtagadjátok az Ő jóvátételi halálát, nektek pedig én mondom, hogy a mutatós, de üres ajándékaitok az Ő szemében elfogadhatatlanok; a Neki szóló bókjaitok majdhogynem cenzúráztatni valók – mert ha nem úgy hisztek Benne, hogy Ő igenis a bűnökért való engesztelő áldozat volt, akkor még mindig nem értettétek meg az Ő életét!” (C.H. Spurgeon)

“Mert nem azért küldött engem a Krisztus, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem; de nem szólásban való bölcseséggel, hogy a Krisztus keresztje hiábavaló ne legyen. Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje. Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcseségét és az értelmeseknek értelmét elvetem. Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcseségét? Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket. Mert egyfelől a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcseséget keresnek. Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot; Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcseségét.” (1Kor. 1:17-24)

“Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét. Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.” (1Kor. 2:1-2)

ENGLISH:

“If you desire to see the glory of Christ, as attested of the Father, you must dwell much on his death.

Do not talk to me about the life of Christ in all its purity. I know it and rejoice in it; but I tell you that the death of Christ, in all his misery, is the grandest point or view.

The example of Jesus should be exalted by all means, but his atonement is grander far; and you, sirs, who take the man Christ, and offer your pretty, complimentary phrases about him, but then turn round and deny his expiating sacrifice, I tell you your tawdry offerings are unacceptable to him; to be complimented by your lips is almost to be censured, for if you do not believe on him as an atoning sacrifice, you do not understand his life.” (C.H. Spurgeon)

“For Christ did not send me to baptize, but to preach the gospel, not with wisdom of words, lest the cross of Christ should be made of no effect. For the message of the cross is foolishness to those who are perishing, but to us who are being saved it is the power of God. For it is written: “I will destroy the wisdom of the wise, And bring to nothing the understanding of the prudent.” Where is the wise? Where is the scribe? Where is the disputer of this age? Has not God made foolish the wisdom of this world? For since, in the wisdom of God, the world through wisdom did not know God, it pleased God through the foolishness of the message preached to save those who believe. For Jews request a sign, and Greeks seek after wisdom; but we preach Christ crucified, to the Jews a stumbling block and to the Greeks foolishness, but to those who are called, both Jews and Greeks, Christ the power of God and the wisdom of God.” (1Cor. 1:17-24, NKJV) 

“And I, brethren, when I came to you, did not come with excellence of speech or of wisdom declaring to you the testimony of God. For I determined not to know anything among you except Jesus Christ and Him crucified.” (1Cor. 2:1-2, NKJV) 

Forrás/Source:  An excerpt from Spurgeon’s sermon “Voices from the Excellent Glory”, http://teampyro.blogspot.hu/2010/09/and-him-crucified.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s