KRISZTUS BENNED ÉL? (CHRIST IN YOU? by C.H. Spurgeon)

Colossians-1-271
“Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége.” (Kol. 1:27)

Mit is jelent tehát az, hogy “Krisztus benned él”?

A római katolikusok között vannak, akik a nyakukban hordják a keresztet.

Az igaz keresztény azonban a szívében hordja a keresztet; és a szívben lévő kereszt az egyik legédesebb gyógyír az ember hátára nehezedő kereszttel szemben.

Ha ott van a kereszt a szívedben – azaz, ha ott él benned a megfeszített Krisztus, a dicsőség reménysége – akkor e világ nehézségeinek keresztje könnyűnek fog tűnni számodra, és könnyen el fogod tudni hordozni azt.

A ‘Krisztus a szívünkben él’ kifejezés azt jelenti, hogy Krisztusban hiszünk, Krisztust szeretjük, Krisztusban bízunk, Krisztuséi vagyunk, Krisztussal társalgunk, Krisztus a mindennapi eledelünk, és mi magunk pedig egy olyan templom és palota vagyunk, amelyben Krisztus jár minden nap.

Ám sajnos sokan vannak olyanok, akik számára teljesen idegen ez a kifejezés. Nem tudják, mit is jelent az, hogy Jézus Krisztus ‘bennük van’. Jóllehet tudnak egy keveset arról, hogy Krisztus a Golgotán volt, de arról már nem, mit is jelent az, hogy Krisztus a szívben van.

Na, már most, tartsuk jól észben azt, hogy a Golgotán szenvedő Krisztus egy embert sem fog megmenteni – ha annak az illetőnek ugyanez a Krisztus nincs ott a szívében is!

Mária fia, aki a jászolban született, nem ment meg téged, hacsak nem ‘születik meg’ a szívedben is, és nem él ott – örömödként, erődként és vigaszodként!

charles-h-spurgeon SAG2ENGLISH:

What is it to have “Christ in you?”

The Romanist hangs the cross on his bosom.

The true Christian carries the cross in his heart; and a cross inside the heart is one of the sweetest cures for a cross on the back.

If you have a cross in your heart – Christ crucified in you, the hope of glory, the cross of this world’s troubles will seem to you light enough, and you will easily be able to sustain it.

Christ in the heart means Christ believed in, Christ loved, Christ trusted, Christ espoused, Christ communed with, Christ as our daily food, and ourselves as the temple and palace wherein Jesus Christ daily walks.

Ah! there are many who are total strangers to the meaning of this phrase. They do not know what it is to have Jesus Christ ‘in them’. Though they know a little about Christ on Calvary, they know nothing about Christ in the heart.

Now, remember, that Christ on Calvary will save no man, unless Christ is in the heart.

The Son of Mary, born in the manger, will not save you, unless He is born also in your heart and lives there – your joy, your strength, and your consolation.

Forrás/Source: From Spurgeon’s book, “Gleanings Among the Sheaves” http://www.sermonindex.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=15224&forum=34&0 Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

KRISZTUS BENNED ÉL? (CHRIST IN YOU? by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: CHRIST IN YOU? by C.H. Spurgeon | The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s