Bizonyítsd be a megtérésedet: Olvasd a Bibliád! (Prove Your Conversion: Read Your Bible by J.C. Ryle)

A Biblia az a könyv, amelyet Isten igaz, hű szolgái mindig is szerettek, és amelyből éltek.

Minden élőlénynek, amelyet csak teremtett Isten, szüksége van táplálékra. Az Isten által az élőlényekbe adott életet táplálni és gondozni kell. Így van ez az állat- és növényvilág — a madarak, vadak, halak, hüllők, rovarok és növények — esetében is. És ez igaz a szellemi életre is. Amikor a Szent Szellem életre kelt valakit a bűn halálából, és Krisztus Jézusban új teremtéssé teszi, az illető szívében létrejött új szellemi életnek is szüksége van táplálékra, és az egyedüli táplálék, amely ezt éltetni tudja: Isten Igéje.

Nem volt soha olyan megtért ember, se férfi, se nő, az egész világon, aki ne szerette volna Isten kijelentett akaratát. Mint ahogyan egy most született gyermek vágyik az őt tápláló tejre, úgy vágyakozik az újjászületett lélek az Ige tiszta tejére. Ez Isten gyermekeinek közös ismérve — az, hogy gyönyörködnek Isten törvényében!

Mutass nekem valakit, aki megveti a Biblia-olvasást, vagy semmibe veszi az Ige prédikálását, és bizton állíthatom, hogy ez az ember még nem született újjá! Lehet, hogy az ilyen emberek buzgóságosak az egyházi szokások és ceremóniák tekintetében. Lehet, hogy szorgalmasan járnak gyülekezetbe, és vesznek úrvacsorát. De ha ezek a dolgok többet jelentenek nekik, mint maga a Biblia, akkor nem tudom elhinni, hogy ők valóban megtértek. Mondd el nekem, mit is jelent a Biblia egy adott személynek, és már meg is mondom azt, hogy az milyen ember. A Biblia szeretete ugyanis az a ‘pulzus’, amelyet meg kell tapintani, és az a ‘barométer’, amelyet meg kell nézni, ha tudni akarjuk egy ember szívének állapotát. Nem tudok ugyanis olyanról, hogy valaki szívében úgy lakna ott a Szent Szellem, hogy ne adná az Ő jelenlétének egyértelmű bizonyítékát. S úgy vélem, hogy az Ő jelenlétének egyik nyilvánvaló jele az, hogy az illető szívének Isten Igéje valóban drága és értékes! (J.C. Ryle)

“De te maradj meg azokban, a miket tanultál és a mik reád bízattak, tudván kitől tanultad, és hogy gyermekségedtől fogva tudod a szent írásokat, melyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által. A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2Tim. 3:14-17) 

“Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között.”  (Apcsel. 20:32)

ENGLISH:

The Bible is the book which all true servants of God have always lived on and loved.

Every living thing which God creates requires food. The life that God imparts needs sustaining and nourishing. It is so with animal and vegetable life,—with birds, beasts, fishes, reptiles, insects, and plants. It is equally so with spiritual life. When the Holy Ghost raises a man from the death of sin, and makes him a new creature in ChristJesus, the new principle in that man’s heart requires food, and the only food which will sustain it is the word of God.

There never was a man or woman converted, from one end of the world to the other, who did not love the revealed will of God. Just as a child born into the world desires naturally the milk provided for its nourishment, so does a soul born again desire the sincere milk of the word. This is a common mark of all the children of God,—they delight in the law of the Lord.

Show me a person who despises Bible reading, or thinks little of Bible preaching, and I hold it to be a certain fact that they are not yet born again. They may be zealous about forms and ceremonies. They may be diligent in attending church and the taking of the Lord’s Supper. But if these things are more precious to them than the Bible, I cannot believe that they are converted. Tell me what the Bible is to a person and I will generally tell you what they are. This is the pulse to try—this is the barometer to look at—if we would know the state of the heart. I have no notion of the Spirit dwelling in a person and not giving clear evidence of His presence. And I believe it to be clear evidence of the Spirit’s presence when the Word is really precious to a person’s soul. (J.C. Ryle)

“But as for you, continue in what you have learned and have firmly believed, knowing from whom you learned it and how from childhood you have been acquainted with the sacred writings, which are able to make you wise for salvation through faith in Christ Jesus. All Scripture is breathed out by God and profitable for teaching, for reproof, for correction, and for training in righteousness, that the man of God may be complete, equipped for every good work.” (2Tim. 3:14-17)

“So now, brethren, I commend you to God and to the word of His grace, which is able to build you up and give you an inheritance among all those who are sanctified.” (Acts 20:32)

Forrás/Source:

http://www.biblebb.com/files/ryle/pract5.htm and http://jcrylequotes.com/2011/07/18/prove-your-conversion-read-your-bible/ (An excerpt from Practical Religion, “Bible Reading”) Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Bizonyítsd be a megtérésedet: Olvasd a Bibliád! (Prove Your Conversion: Read Your Bible by J.C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A Biblia-olvasás nemes szokása! (The Habit of Bible Reading by Henry H. Halley) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s