Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:6 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:6)

– írta Rob Barkman. 

(Reblogged and translated with permission from this link: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/15/sihs-think-on-these-things-heb-116/)

Zsid. 11:6   Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Ebben az igeversben világosan azt mondja a Szentírás, hogy a hit FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES ahhoz, hogy Istennek kedvesek legyünk, és hogy bensőséges közösségben tudjunk Vele járni.  Ebben az igeversben az Úr azt mondja nekünk, hogy két alapvető fontosságú területen kell, hogy hitünk legyen – hit a JELENRE és a JÖVŐRE nézve:

  1. A JELENRE vonatkozó hit azt jelenti, hogy folyamatosan el- és felismerjük az Úr életünkre vonatkozó vezetését és irányítását.

Ez azt jelenti, hogy azt mondjuk, “Igenis hiszem, hogy Ő létezik, és tevékenyen irányítja az életemet. Velem van, törődik velem, megáld és vezet engem, és képessé tesz engem arra, hogy az Ő szent céljai be legyenek töltve az életemben.”  Más szavakkal: hisszük azt, hogy “Ő van”!

Mint ahogy Ábel hit által mutatta be áldozatát az Úrnak, nekünk is így kell élni az életünket, hogy az egy, naponként az Úrnak bemutatott hit-áldozat legyen (4. vers).

  1. A JÖVŐRE vonatkozó hit pedig azt jelenti, hogy gyakoroljuk a hitünket azon ígéretekre nézve, amelyeket az Úr a jövőnkkel kapcsolatban adott nekünk.

Ez azt jelenti, hogy azt mondjuk, “Hiszem, hogy e világ szenvedései csak időlegesek, és hogy én egy sokkal jobb helyre megyek, hogy ott az én Urammal legyek. Hiszem, hogy minden áldozat, amelyet hozok, valójában jelentéktelen, mert tudom, hogy egy nap Isten meg fog jutalmazni engem a hűségemért.” Ez jelenti azt, hogy valóban hisszük: “Ő megjutalmazza azokat, akik őt szorgalmasan keresik”.

Erre a hitre találunk példát Énók életében, aki hűségesen szolgálta az Urat, és Isten pedig azzal jutalmazta meg, hogy magához vette őt, azaz megnyitotta számára az örökkévalóságot az Úr jelenlétében (5. vers).

Törekedjünk hát minden erőnkkel arra, hogy az életünk egy élő, Istennek szóló áldozat legyen, úgy, hogy közben végig ez a kétfajta hit motiválja a szívünket!

Az Úr áldjon meg mindannyiunkat, egyes egyenként, ahogy “gondolkozunk ezeken a dolgokon”!

Részlet Rob Barkman: Settled in Heaven (SIH) című blogjának az igetanulmányozó sorozatából. Forrás/Source: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/15/sihs-think-on-these-things-heb-116/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:6 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:6)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s