Láttad-e már Jézust mostanában? (Have you seen Jesus lately? by C.H. Spurgeon)

“De ők nem ismerték fel Őt.” Luk. 24:16

A tanítványoknak fel kellett volna ismerniük Jézust, hiszen oly’ gyakran hallották a hangját, és tekintettek az Ő szenvedésektől megviselt arcára – megdöbbentő tehát, hogy mégsem ismerték fel Őt. S vajon nem így van-e veled is? Láttad-e már Jézust mostanában? Bár odajárultál az Ő asztalához – mégsem találkoztál Vele ott! Egy nyomasztóan sötét gond szorításában vagy, és bár az Úr világosan mondja, hogy “Én vagyok az – ne féljetek!”, mégsem ismered fel Őt! Ó, jaj, a szemeink meg vannak vakítva! Mert jóllehet ismerjük hangját; már szemléltük arcát; s a fejünket keblére hajtottuk – és bár Krisztus nagyon is közel van hozzánk, mi mégis azt mondjuk: “Bár tudnám, hogy hol találom Őt!”[1]

Pedig ismernünk kellene Jézust, hiszen birtokunkban van a Szentírás, mely az Ő képmását tükrözi. Mégis, milyen gyakran nyitjuk ki olvasásra ezt a drága könyvet úgy, hogy közben mégsem látjuk meg Őt, akit pedig a szívünk szeret! Isten gyermeke, ebben az állapotban vagy? Pedig a Szentírás tisztásán keresztül maga Jézus jön felénk, és szeretne közösségben lenni velünk, az Ő népével. Ám mégis, annak ellenére, hogy az Ige kertjében vagy, nem látod meg Őt, pedig Ő mindig ott van!

Legyen hát ez az imádságod: “Uram, kérlek, nyisd meg a szemeimet – hadd lássam meg, hogy az én Megváltóm itt van velem!” Áldott dolog az után vágyakozni, hogy megláthassuk Őt. De, ó, sokkal csodálatosabb az, amikor Őt magát szemlélhetjük! Azokhoz, akik keresik Őt, az Úr kedves és jóságos; de azok számára, akik meg is találják Őt – az Úr annyira értékes és drága, hogy azt szavakkal ki sem fejezhető!

ENGLISH:

“But they did not know who He was.” Luke 24:16

The disciples ought to have recognized Jesus, they had heard His voice so often, and gazed upon that marred face so frequently, that it is amazing that they did not know Him. Yet is it not so with you also? Have you seen Jesus lately? You have been to His table—and you have not met Him there. You are in a dark trouble, and though He plainly says, “It is I—do not be afraid,” yet you do not recognize Him. Alas! our eyes are blinded! We know His voice; we have looked into His face; we have leaned our head upon His bosom—and yet, though Christ is very near us, we are saying, “O that I knew where I might find Him!”

We should know Jesus, for we have the Scriptures to reflect His image. Yet how frequently we open that precious book—and have no glimpse of our Well-beloved! Dear child of God, are you in that state? Jesus walks through the glades of Scripture, and desires to commune with His people. Yet you are in the garden of Scripture—but cannot see Him, though He is always there!

Make it your prayer, “Lord, open my eyes—that I may see my Savior present with me!” It is a blessed thing to desire to see Him. But oh! it is better far to gaze upon Him! To those who seek Him—He is kind; but to those who find Him—He is precious beyond expression!

Forrás/Source: http://gracegems.org/B/spurgeongems.htm Ford.: wordwatcherdawn


[1] Jób 23:3, angolból ford. – a ford.

Reklámok

Láttad-e már Jézust mostanában? (Have you seen Jesus lately? by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Have you seen Jesus lately? by C.H. Spurgeon « The Master's Slave

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s